Milioni za novogodišnje paketiće u javnim preduzećima!

0

Dok u Srbiji hiljade mališana mogu samo da maštaju o paketićima, a u Vladi Srbije nekoliko godina nema izdvajanja za praznične poklone, javna preduzeća po običaju vode svoju politiku!

Tako su mnoga već sklopila ugovore o nabavci vrednih novogodišnjih poklona.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), čiji je direktor Radojica Rovčanin jedan od najplaćenijih u Srbiji s milionskom platom, opredelila je 3.648.000 dinara za vredne dečje poklone, pokazuje skopljeni ugovor nakon javne nabavke. Deca zaposlenih mogu da računaju na kreativne i skupe poklone ispod jelke, jer je samo za igračke i knjige, bez slatkiša, namenjeno oko 7.000 dinara po detetu – a ukupno je poručeno 525 paketića. Za ovaj novac čudo bi bilo da nisu maštoviti, pa će se među darovima u zavisnosti od uzrasta naći naučni setovi sa mikroskopima koji uveličavaju do 600 puta, stoni bilijari, društvena igre, mađioničarski setovi, lutke iz poznatih kolekcija, dečje poslovne torbe, koje u zavisnosti od uzrasta sadrže rokovnike, olovke sa mastilom u više boja, vajarski setovi sa četkicama i ukrasnim elementima, knjige…

U JP „Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka bili su takođe široke ruke. Za 770 novogodišnjih paketića izdvojili su 2.999.920 dinara. To znači da je izdvojena ne tako mala suma, koja po paketiću iznosi 4.000 dinara. Bebe će dobiti zvečke i igračke, bebi-hodalice u obliku kosilice, muzičke traktore sa prikolicom, a one malo starije mališane obradovaće neobične društvene igre, poput jedne koja zahteva da se pređe poligon bez dodirivanja laserskih niti i deaktivira bomba na baterije pre eksplozije, ili kreativan set za iskopavanje predmeta antičke civilizacije koji sadrži društvenu igru, mumiju i antičke predmete, kao i set za pravljenje kristala, zatim set za pravljenje vila i vilinske kućice.

U Republičkom zavodu za statistiku nabavka je u toku, planiraju da obezbede paketiće koji bi trebalo da se sastoje samo od igračaka za 165 mališana, a vrednost paketa ne bi trebalo da pređe 5.600 dinara. Deca bi se mogla obradovati plišanim igračkama, setovima koji sadrže trkačke staze i automobile ili vatrogasnoj stanici, kao i restoranu.

U RTS-u za 2.984.000 dinara planiraju da obezbede Deda Mraza, salu, predstavu i 1.200 paketića. Za oko 2.500 dinara deca će dobiti igračke za odgovarajući uzrast i slatkiše.

Prema dostupnim podacima, čini se da čokolade, čokoladni keks, bombone, „plazma“, „smoki“ i štapići bez igračaka očekuju decu zaposlenih na Aerodromu „Nikola Tesla“ – 1.040 paketića u ukupnoj vrednosti od 1.109.513.

Kontrola letenja najizdašnija

Kompanija Vrednost paketića (dinari)

SMATSA 7.000
Republički zavod za statistiku 5.600
Putevi Srbije 4.000
Radio-televizija Srbije 2.500
Aerodrom „Nikola Tesla“ 1.000

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*