Миливојевић: Млади имају представу да се мора бити привлачан, секси, да би се у постигла срећа животу (ВИДЕО)

0

Психотерапеут Зоран Миливојевић, изјавио је за НОВО ЈУТРО телевизије Пинк да код нас људи не разликују приватно и јавно, као и друштвене улоге, као и то да родитељи и институције морају да пораде на томе.

– Ученици наше школе се не разликују од других ученика, када одете на матуру, данас не знате да ли је матура из средње или из основне школе. Такве су генерације и такав је тренд. Kао да се граница излизала, слобода је отишла у крајност и достигла је неукус и вулгарност. Неко треба негде да подвуче границу, а ко ће ако неће образовне институције – рекла је Нада Трифковић, директорка Медицинске школе у Београду.

Kако каже, она је провокативно ставила за своје ученике објаву како би изазвала реакцију и изазвала да се прекине тренд неукуса и пристојности уопште.

– Мора постојати неки минимум поштовања и граница. Kада нема граница не знате докле све може да оде – рекла је Трифковић.

Kако каже, највећи број родитеља ово одобрава јер ни њима није драго да нема баш нигде граница.

– Генерације младих гледају естраду, виде лепе секси даме које су на неки начин метафора успеха у животу и онда се упија једна представа да се мора бити врло привлачан, врло секси, да би се у животу постигла срећа. И то је упила та млада генерација – рекао је Зоран Миливојевић, психотерапеут.

Према његовим речима, између девојака се временом догађају промене и такмичења и тако се померају норме и границе.

– Kод нас људи не разликују приватно и јавно. Kао и друштвене улоге. Не можете да одете на сахрану у минићу, на пример. Често су наше маме те које не уче децу неким грађанским нормама. Морају и родитељи и млади, као и институције да мало пораде на томе – рекао је Миливојевић.

Према његовим речима, људи некако немају способност да себе гледају са стране.

– Kада некога упозоримо како изгледа са стране, онда је то нешто друго. Они који треба првенствено да упозоравају су родитељи. Важна је сарадња школе и родитеља, да би се деца усмерила – рекао је Миливојевић.

– Ово је неки начин да их испровоцирамо, да говоримо њиховим језиком, да им се приближимо. Желимо да их научимо да је то пре свега поштовање себе – рекла је Трифковић.

Пинк

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*