Мило не да Никшић четницима!

Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је у Никшићу да тај град не може под барјак четничког војводе, тј. да на изборима 16. октобра неће подржати идеолошке потомке оних који су стрељали Љуба Чупића.

0

– Они не могу добити право да управљају овим градом, јер Никшић никад не може подржати ту издајничку идеологију – рекао је Ђукановић на предизборном скупу ДПС-а у Никшићу.

Народни херој Љубо Чупић стрељан је током Другог светског рата на стратишту под брдом Требјеса у Никшићу, а његова фотографија непосредно пред стрељање, на којој се Чупић смеје, обишла је још за време рата Европу и свет.ljubo-cupic-velikaЂукановић је рекао и да је Никшић увек био уз Црну Гору и да је бранио њену слободу.

– Никшић је свагдашњи чувар Црне Горе и њених вредности – навео је он.

Према Ђукановићевим речима, садашњим генерацијама Црногораца „припало је да два пута бране Црну Гору“.

Како је навео, то је први пут учињено 21. маја 2006. године, када је одржан референдум о обнови суверенитета земље, а други пут то ће бити парламентарни избори заказани за недељу.

Према његовој оцени, Црна Гора никад није имала веће изгледе да се приближи Европи него што је то случај на овим изборима и додао да „ту шансу неће пропустити“.

СрбинИнфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*