Миломир Минић, некадашњи социјалиста, нови ректор Мегаденса!

0

За новог ректора Универзитета „Џон Незбит“ именован је Миломир Минић, досадашњи декан Факултета за право, јавну управу и безбедност у Београду, који је јавности постао познат за време власти Слободана Милошевића, када је био истакнути функционер Социјалистичке партије Србије.

Између осталог, деведесетих је биран за републичког и савезног посланика, као и за председника Већа грађана Скупштине СРЈ. Како је саопштио „Џон Незбит“, новоизабрани ректор је аутор низа радова из области јавне управе, менаџмента и управљања.

Минић, иначе дипломирани правник, као омладинац је био председник Окружног комитета Савеза социјалистичке омладине Ваљева, а потом председник конференције ССО Србије, секретар Председништва Месног комитета Савеза комуниста Шапца, извршни секретар Централног комитета Савеза комуниста Србије, те генерални секретар СПС-а. Године 1990. постао је генерални директор Југословенског железничко-транспортног предузећа, док је касније био председник Управног одбора ЈЖТП-а. Након две и по године руковођења тим предузећем изјавио је да су „забележени резултати вредни помена – изградили смо сто километара пруга и наручили сто нових вагона… успех је што смо 1992. завршили са губитком од 43 милијарде динара, у оваквим условима“. Занимљиво је да се 2009. спекулисало да би могао да „заузме фотељу“ у Железницама Србије, али тај сценарио се није обистинио.

Након петооктобарских промена 2000. године именован је за председника привремене Владе Србије, која је на власти остала три месеца, односно до републичких парламентарних избора, када је за премијера изабран Зоран Ђинђић. Шест година касније био је кандидат за председника СПС, али је повукао кандидатуру. За његово име нису везивани скандали, а поједини су га називали „човек без мириса“ и „човек општих места“. С друге стране, добијао је похвале да је „сјајан организатор“. Постоје тврдње да му је покојни лидер СПС-а био политички идол, а истицао је да „Милошевић има економију у малом прсту“. Ипак, Слободан Милошевић је из Хага поручивао да Минић, као и Ивица Дачић, треба да буду искључени из СПС-а због сарадње са ДОС-ом.

Миломир Минић је рођен 5. октобра 1950. у селу Драчић, у близини Ваљева. Основну и средњу школу завршио је у Ваљеву. Дипломирао је на Правном факултету у Београду.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*