Милорад Додик: Срби су страдали увек када нису имали државу

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Градишци да је Република Српска угрoжена окружењем у којем се налази.

0

Он је истакао и да су Срби страдали увек када нису имали државу.

„Долазим овде сваке године у настојању да одржимо сећање на страдање. Страдање које је било у континуитету. Надам се да смо научили лекцију. Страдали смо када год нисмо имали државу. Сада кад имамо државу, то им смета“, казао је Додик у Градишци, где се данас обележава 22. годишњица хрватског прогона Срба из Западне Славоније.

Наводећи да је РС мотивисана вољом српског народа, председник РС је оценио да „многи Бошњаци и Хрвати не желе да је виде, али да РС мора опстати“.

Према његовим речима, Срби су кроз историју бранили и друге цивилизације.

„Значајан број Срба је побијен и очишћен. Данас је Хрватска готово етнички чиста земља у уверењу да је Јасеновац чиста ствар“, казао је Додик.

Данас је служен парастос и положени су венци на спомен плочу страдалим Србима из Западне Славоније, а потом су са моста на Сави спуштени венци и цвеће.

Обележавање годишњица прогона Срба из Западне Славоније организовао је Одбор Владе Републике Српске за неговање традиције ослободилачких ратова, општина Градишка и Удружење протераних Срба из Западне Славоније.

BETA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*