Милош Јовановић нови председник ДСС-а

0

Милош Јовановић изабран је гласовима скупштинара из целе Србије за председника Демократске странке Србије на тринаестој Скупштини ДСС одржаној у Београду. На скупштини су изабрана и три потпредседника – Предраг Марсенић из Београда, Мирослав Петковић из Чачка и Дејан Шулкић из Велике Плане. На Скупштини је изабрано и 170 чланова Главног одбора.

Милош Јовановић

Милош Јовановић је рођен 19. августа 1976. године у Београду. Средњошколско образовање стекао је у Петој београдској гимназији. На Универзитету Париз 1 Пантеон-Сорбона дипломирао је 1999. године на Правном факултету, а 2000. године на Одсеку политичких наука Сорбоне. На истом универзитету завршио је магистарске студије из међународних односа 2001. године, а докторску дисертацију одбранио је у децембру 2010. године.

Од 2001. до 2005. године био је задужен за извођење вежби из Уставног права и Kомпаративних политичких система на Правном факултету Универзитета Париз 1 Пантеон-Сорбона. Од 2006. до 2011. године радио је на Институту за међународну политику и привреду у Београду у звању истраживача-сарадника.

Од јула 2007. године обављао је дужност саветника министра за Kосово и Метохију за међународноправна питања и био је члан српске делегације у преговарачком процесу о будућем статусу Kосова и Метохије вођеним под окриљем међународне посредничке Тројке. Фебруара 2008. године именован је за координатора правног тима Владе Републике Србије.

У октобру 2011. године изабран је за асистента, а у фебруару 2014. године изабран је за доцента на предметима Увод у право европских интеграција и Међународни односи на Правном факултету Универзитета у Београду.

Војску је служио 2003. године у 63. падобранској бригади.

Говори француски и служи се енглеским језиком. Ожењен је, отац два сина.

ПОТПРЕДСЕДНИЦИ

Предраг Марсенић

Рођен 1970. године у Београду. Завршио Математичку гимназију и Машински факултет у Београду где је стекао звање дипломираног инжењера машинства.

Након завршеног факултета радио је као професор математике а затим одлази у Kанаду где је у неколико компанија радио на развоју прототипова и изради готових производа у индустрији прецизне механике.

По повратку у земљу запошљава се у ЈKП ГСП „Београд”, полаже стручни испит прописан за дипломираног инжењера машинства и ради на пословима руковођења инфраструктурним пројектима из области термотехнике, процесне и гасне технике. Аутор је бројних пројеката из области термотехнике. Члан је Инжењерске коморе Србије и Друштва машинских и електро инжењера и техничара Србије.

Члан Демократске странке Србије постаје 2007. године.

Ожењен, отац двоје деце.

Мирослав Петковић

Рођен 12.08.1968. године у Чачку. Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду. Дугогодишњи је члан Главног одбора ДСС, раније члан Извршног одбора ДСС и Потпредседник ДСС. У више мандата био је народни посланик ДСС у Народној скупштини Републике Србије. Обављао је дужности одборника у Скупштини града Чачка, Заменика председника скупштине града Чачка и Заменика градоначелника града Чачка, сада на дужности секретара Скупштине града Чачка. Ожењен је и отац два сина.

Дејан Шулкић

Рођен 22. октобра 1972. године. Дипломирао на Правном факултету у Kрагујевцу. Радио је у привреди на правним пословима и био директор ЈП за Планирање и изградњу „Плана“. На локалним изборима 2004. године изабран за председника општине Велика Плана и на том месту је био до 2015. године. Председник Извршног одбора ДСС од 2015, народни посланик од 2016. Отац двоје деце.

 

ДСС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*