Милош Васић: Наташа дилерка

0

Таман сам се уљуљао у слушање председничких кандидата; слушао сам како нам је дивно кад свако од њих дође на власт, а причају као да су већ дошли, па је тако лепо, а ја снивам ко рибарче из песме, „јасно к’о на јави“. Те ми и у Русији и у ЕУ; те нама што лепше и што боље; те ми отерали Вучића и остале дрипце; те ми стекли нове и неупрљане и већ у том правцу… Кад!

Свашта сам ја у мом дугом и тужном животу видео, ама ово нисам. Да Наташа Јеремић, она лепа цура са телевизије, постане одједном нешто као Драгослав Космајац и још горе: шефица нарко-картела у овом делу Европе, ако сам добро разумео оног неког Јованова, потпредседника Главног одбора Српске напредне странке. Добро, има ту нека разлика: Космајца је за главног нарко-боса Балкана прогласио Александар Вучић, после површног (по обичају) читања старог издања Беле књиге МУП (опет по обичају, без питања пре него што се детонира) о организованом криминалу. Г. Јованов, међутим, није се ослонио чак ни на неку Белу књигу МУП; он је сместа гђу. Јеремић Наташу прогласио за главну нарко дилерку у овом делу Европе, ето тако.

Ту је онда дошло до разних „узбуђавања“, што рече она једна госпођа некада давно на радију Б92, док је још постојао. Гђа. Јеремић наравно да се изнервирала – а ко не би? – и почела без потребе да објашњава како она, ето, ни чашу вина није попила толико дуго, а камо ли да је пробала, а камо ли продавала, неку контролисану супстанцу. Отворила је своју интиму без икакве стварне потребе за раље аждаје зване српско јавно мњење. Ма, знамо ми од почетка да је та напредњачка стока, тај Јованов, то измислио на лицу места, одмах, не би ли се још више увукао у чмар свом Вођи и Председнику. Такви су они и човек се мало прерачунао; мало, а не много, као што ћемо видети.

Гђа. Јеремић се сасвим уредно јавно увредила – с пуним правом – пустила и сузицу, што је разумљиво и шта сад? Сад се Аца Вучић одмах у име странке извинио и назвао свог потпредседника Главног одбора, г. Јованова разним именима; али га није сместа сменио и избацио из странке, као што би елементарна пристојност налагала; али – они пристојност не познају, чак ни елементарну. Као контра-аргумент („контрафазон буљу лиже“, говорило се код нас мунгупчића на Звездари) понуђено је следећ: да је Вук Јеремић Андреја Вучића назвао вођом криминалне банде, пак шта се сада буни? Он брата назове криминалцем, а ми онда његову жену прогласимо за нарко- боса, пак смо квит. У разлоге Вука Јеремића, да зашто је Андреја Вучића назвао тако, улазити нећемо, мада смо у искушењу: ипак је од раније познат органима, а много више непознат упркос одређеним сазнањима тих истих органа које после епизоде са жандарима, када је брат Премијер пресудио истога дана на лицу места, нико више не сме ни да помене. Против гђе. Наташе Јеремић, међутим, нема, нити је икада било, нити једне једине индиције, а камо ли основе за сумњу, да има било какве везе са трговином контролисаним супстанцама,

Зашто онда г. Јованов себи узима слободу да једну пристојну и нормалну жену, до сада непознату органима, оптужи да је нови Космајац (а знамо како је Космајац прошао)? Претпостављамо зато што је осетио неодољиву потребу да свог Вођу и Његову Породицу заштити од „досовских“ напада. То се не ради тако. Прво се Андреја Вучића одбрани од Вука Јеремића како се може и зна. Ни по коју се цену не напада гђа. Јеремић тек тако, без иједне сенке сумње, а зато што је њен муж рекао нешто о Андреју Вучићу. То је јасно и мом мачку који се не зове тек тако Дотторе Мачкони, али није г. Јованову. Контрафазони (који буљу лижу) не помажу, наравно: г. Јованов направио је срање небеских размера и тачка; никаква вађења на Андреја Вучића ту не помажу.

Ту смо сада дошли на деликатан терен: Вучић се изокола и уопштено „извинио“, мислећи да ће тако случај затрпати под тепих, што ни мој мачак не ради. Наравно да је гђа. Наташа Јеремић то лицемерно и одвратно извињење одбила да прихвати, с пуним правом. Александар Вучић имаће право да се извини Наташи Јеремић онога тренутка када г. Јованова прво смени са места потпредседника Главног одбора Српске напредне странке, а затим га из те исте странке искључи без права жалбе. Све мање од тога је одвратно лицемерство и прећутна подршка глупом г. Јованову који није у стању да обузда своје најпримитивније улизичке нагоне (а није ни једини).

Оно што забрињава јесте то што такви почињу да осећају да им је слободно да раде шта хоће кад им падне на оно мало памети, ако им је уопште нешто остало. Е, то је већ проблем с којим ће Александар Вучић морати да се бори као Председник Републике Србије, чим то постане, завидљивцима и мрзитељима упркос. Са таквим „фоловерима“ (А. Вучић; српски: следбеницима) Вучић би морао да се забрине за своју будућност . Ко год има иза себе г. Јованова, морао би да се озбиљно замисли, а не да га покрива глупим лицемерним софизмима. Такви човека гурају у пропаст.

Вучићу, отерај Јованова док није касно. Ко има њега иза леђа, слабо му се пише.

ВРЕМЕ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*