Miloš Vučević: Zainteresovan sam za mesto premijera

0

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević u intervjuu za “Alo!” otvoreno govori o mogućnosti da postane premijer i na tom mestu nasledi lidera naprednjaka i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i o drugim svojim protivkandidatima za mesto predsednika Vlade Srbije!

Aktuelni premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić vas je svrstao u najuži krug kandidata za njegovog naslednika na mestu predsednika Vlade Srbije, kako to komentarišete?

– Bio bih nepošten ako bi rekao da me to ne dotiče. To je satisfakcija, i lična i profesionalna, kada vas predsednik države i vaš stranački šef, javno pohvali vaš rad i napore, i rezultate koje ostvarujete.

Da li ste sa Aleksandrom Vučićem pričali o premijerskom mestu?

– Mnogo je tema o kojima otvoreno razgovaramo. Sada smo vrlo posvećeni obezbeđivanju uslova za dolazak nekih novih velikih investora u Novi Sad.

Mnogi pričaju da su Selaković i Dačić ruski ljudi, Brnabićeva i Vujović američki, a čiji je čovek Miloš Vučević?

– Mislim da je, najblaže rečeno, neumesno tako javno etiketirati ljude, i kvalifikovati ih kao „nečije“, insinuirajući tako da su neke marionete, a ne odgovorni političari kojima je iznad svega interes sopstvenog naroda i sopstvene zemlje. Zaista ne želim da učestvujem u takvim spekulacijama.

Aleksandar Vučić, kada je u pitanju izbor premijera rekao je da postoje tri opcije, da predsednik Vlade Srbije bude iz SNS, da bude nestranačka ličnost ili da to bude Ivica Dačić, koja je prema vašem mišljenju najbolja opcija?

– Ne mislim da to treba doživljavati kao neko test pitanje. Pre mesec dana sam jednom vašem kolegi rekao da su građani na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili kakvog političara žele na čelu države. I taj političar – Aleksandar Vučić sigurno najbolje zna ko je osoba koja je spremna i sposobna da održi tempo kojim ide Vlada Srbije, da nastavi sistemske reforme, ali i da živi za to da Srbiji bude bolje, da građanima bude bolje.

Svi vas hvale fantastičnim uspesima u Novom Sadu, da li mislite da je upravo taj vaš rad bio preporuka Vučiću da o vama razmišlja kao budućem premijeru?

– Hvala na tome što primećujete koliko je Novi Sad napredovao poslednjih 5 godina, od kada je SNS na čelu gradske vlasti. Bukvalno smo pokrenuli sve procese u gradu, a tek ćemo u godinama koje slede, kako nam se približavaju dve evropske manifestacije – Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. Bez snažne podrške Novosađana i Vlade Srbije, sigurno ne bismo bili tako uspešni.

Ukoliko Aleksandar Vučić odluči da premijer ipak ne bude iz SNS-a, ko je za vas najprihvatljivija opcija, između Dačića, Vujovića i Brnabićeve?

– To će biti odluka Aleksandra Vučića, i ja nemam nikakvu dilemu u vezi sa tim da će to biti najbolji mogući izbor za Srbiju, u ovom momentu.

Nema svađe u SNS, ako Dačić bude premijer

Da li bi eventualni izbor prvog čoveka SPS-a za premijera uneo nemire u SNS?

– Nije tako lako “uneti nemire” u SNS, iako bi to neki verovatno voleli. Mi smo velika organizacija, državotvorna stranka, i više puta smo pokazali koliko smo jedinstveni.

Dajte novac u humanitarne svrhe, ne kladionici

Kladionice su izbacile kvote za opkladu na to ko će biti novi premijer, kvota na vas je sa 2.5 pala na 2, kada bi morali da se kladite, na koga bi ste uložili novac i da li bi ste se možda kladili na sebe?

– Ne idem u kladionice. To nisu stvari koje su “pod moranje”. Pre bih novac uplatio u humanitarne svrhe.

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*