Министар одбране: Поносан сам на војнике који нису протествовали!

0
SEDNICA SKUPSTINE SRBIJE

Министар одбране Зоран Ђорђевић поручио је данас, после протеста Војног синдиката, да је поносан на војнике који нису дошли на протест, те да остаје при својим ставовима и тврдњама да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто.

Kако се наводи у саопштењу Министарства одбране, Ђорђевић је поносан на припаднике Војске Србије јер се нису одазвали позиву политикантског синдикалног руководства.

Из министарства процењују да је на протесту било приближно 200 припадника војске, те да 99 одсто војника није дошло на протест „јер знају да је војска једно са народом и да верно служи својој држави“.

Ђорђевић остаје при својим ставовима, наводи се у саопштењу, да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто.

Нови правилник о платама, како је наведено, примењиваће се од 1. јануара 2018.године. Из Министарства одбране указују да јучерашње саопштење Војног синдиката Србије у коме се износи низ неаргументованих и неистиних тврдњи и оптужби на рачун Генералштаба Војске Србије, није начин и пут решавања проблема које синдикат покреће.

Таквим иступима умањује се међусобно поверење и уверење да се заједничким снагама реше проблеми у циљу јачања Војске Србије и бољег стандарда њених припадника, наводи Министарство одбране.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*