Министар одбране се састао са делом синдикалаца. Репрезентативни синдикат није позван!

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РАЗГОВАРАО СА ДВА СИНДИКАТА КОЈИ НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ БАВЕ ПОЛИТИКОМ

0

МИНИСТАР одбране Зоран Ђорђевић данас је у разговору са представницима Асоцијације слободних и независних синдиката и Синдиката одбране Србије рекао да би најављено повећање плата, које неће бити линеарно, требало да допринесе да бољитак осете управо они са најнижим примањима.

У саопштењу Министарства одбране наводи се да су представници Асоцијације слободних и независних синдиката изнели проблеме са којима се сусрећу у раду и тежњи да њихови захтеви остану у домену стварне синдикалне борбе која ће донети конкретан бољитак за припаднике Војске Србије и запослене у Министарству.

Наводи се да су представници Синдиката одбране Србије указали на неке недоумице чијим решавањем је могуће побољшати положај запослених и ефикасност њиховог рада.

Ђорђевић је рекао да ће се на конкретне и реалне предлоге брзо реаговати и да редовни састанци са представницима свих синдиката представљају отворену комуникацију која ће доприносити сталном побољшању социјалног статуса свих припадника Војске и запослених у Министарству одбране.

Како се наводи, Министарство одбране је у циљу побољшања положаја свих запослених донело је пакет мера, који обухвата уговоре са појединим трговачким ланцима, повољности за куповину књига и школског прибора, возила, туристичких аранжмана, попуста од седам одсто за набавку горива на НИС-овим пумпама.

Ђорђевић је истакао да су наведене мере резултат непосредног дијалога са представницима синдиката, али и са свим припадницима Војске.

Најавио је наставак директних разговора са подофицирима, професионалним војницима и војним службеницима у свим јединицама, како би се решавањем конкретних, појединачних проблема допринело побољшању професионалног и економског статуса тих људи.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*