Министар Поповић: Немам ниједну „офшор“ компанију

0

Министар Ненад Поповић саопштио је данас да ниједна његова компанија није регистрована у „офшор“ зонама које се помињу у истраживању „Рајски папири“.

„Све моје компаније регистроване су у Русији и Европи. И што је најважније, све своје компаније декларисао сам као носилац државне функције у Агенцији за борбу против корупције Републике Србије“, навео је Поповић у изјави за јавност.

Министар истиче и да је Агенцији за борбу против корупције пријавио сву своју имовину коју је стекао пре него што је постао министар у Влади Републике Србије.

Према његовим речима, реномирана консултантска кућа ПВЦ, која га саветује већ 20 година, упутила му је 2012. године предлог за пренос јурисдикције његових компанија у „офшор“ зоне.

Међутим, предлог који су му упутили никада није реализовао, наводи Поповић и додаје:

„Ако постоји макар један доказ да ово што говорим није тачно, позивам учеснике у овом истраживању да га одмах изнесу“.

Он наводи и да је у истраживању „Рајски папири“ вероватно једини појединац који је стављен у контекст овог истраживања због нечега што му је предложено, а не због нечега што је урадио.

„Не стидим се свог материјалног стања. Никада нисам крио своју имовину. Све што сам стекао, стекао сам на законит начин, својим радом и залагањем у претходних 25 година, много пре него што сам постао министар у Влади Републике Србије“, истакао је министар Ненад Поповић.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*