Министар Поповић: Од Немањића нисмо имали боље односе са Русијом!

0

Србија у својој историји још од времена Немањића није имала овако добре и блиске односе са Русијом, а вест о посети председника Вучића Москви била је пуна три дана ударна вест на свим најважнијим руским медијима, каже за Танјуг министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Поповић оцењује да, никада посета ни једног државника из Србије није изазвала тако велики публицитет у руској, али и међународној јавности.

– Између два председника створио се однос великог поштовања и разумевања. Путин је персонификација лидера који води самосталну и независну политику на челу Русије. Зато он показује велико поштовање према нашем председнику Вучићу који води исту такву политику на челу Србије – каже Поповић уз напомену да се, како каже, борба за слободу и независност увек препознаје и поштује.

На радном састанку два председника у Kремљу, ком су присуствовали сви министри из српске делегације, као и руски министри и саветници председника Путина, разговарало се о свим најважнијим темама од интереса за две државе, објашњава Поповић.

– Наш председник је поновио став да Србија никада неће увести санкције Русији и да остаје привржена својој позицији војно неутралне државе. Више од 25 година сам присутан у Русији и могу да потврдим да председник Путин одржава овакве састанке и гради овакве односе само са веома малим бројем државника које Русија види као своје искрене савезнике и пријатеље – истиче Поповић.

Поповић додаје и да је лично, како каже, веома поносан што је учествовао на историјском сусрету два председника у Kремљу.

– Лично сам веома поносан што сам учествовао на историјском сусрету два председника у Kремљу и што сам имао прилику да видим колико је велико поштовање које према нашем председнику гаји цео руски државни врх. Цела Србија треба да буде срећна и поносна због пријатељства које смо изградили са Русијом, а највише захваљујући личном односу председника Вучића и Путина – истиче министар Поповић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*