Министар Поповић поручио из Хиландара: Морамо учинити све да читаво Косово остане део Србије!

Министар Ненад Поповић поручио из Хиландара: Морамо учинити све да читаво Косово, како и пише у нашем Уставу и Резолуцији 1244, остане део Србије и никада не постане независно, нити чланица Уједињених нација

0

 

Уочи великог хришћанског празника Преображења Господњег, Министар Ненад Поповић посетио је манастир Хиландар на Светој Гори и разговарао са игуманом Методијем.

– На Хиландар, најсветије и најважније место српског народа, увек се долазило по нову духовну снагу и мудре савете у преломним тренуцима народног и државног живота. Посебну инспирацију за непоколебљиву борбу за националне интересе, представља трајно духовно присуство на овом месту наших великих предака који су стварали, ширили и јачали Србију, ослањајући се увек на Бога и љубав према српском народу. – поручио је министар Поповић из манастира Хиландара.

Поповић је нагласио да и данашња генерација Срба, у овим тешким искушењима у борби за Косово, мора поново да гледа ка Хиландару,  чувајући основну идеју наше државне политике која нам је остављена од наших славних предака.

– А то је увек било да јачамо Србију и окупљамо читав српски народ. Оно што нам је као држава остављено и како нам је од предака остављено, морамо сачувати, ако је већ због историјских околности не можемо проширити.- рекао је Поповић.

– Сваком нашем претку који је водио Србију, увек је идеја била да Србија окупља све Србе, да буде већа, никада мања. Тако и у овој тешкој и сложеној борби за Косово, морамо учинити све да читаво Косово, како и пише у нашем Уставу и Резолуцији 1244, остане део Србије и никада не постане независно, нити чланица Уједињених нација. Толико бар пред Хиландаром и нашим прецима морамо учинити.- истакао је Поповић.

Поповић закључује да само мудрошћу, стрпљењем, молитвом Богу и нашим свецима, следећи велике националне узоре и остајући верни идеји српске државности, можемо сачувати Косово и бити генерација Срба достојна велике националне идеје.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*