МИНИСТАР ПОПОВИЋ ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ СТРАВИЧНОГ ПОГРОМА: Нећемо дозволити формирање незаконите косовске војске

0

На данашњи дан, када се сви сећамо страдања нашег народа на Kосову у погрому који се догодио пре 14 година, истичем да Србија није сама у борби за Kосово, већ да у тој борби можемо да рачунамо на помоћ нашег најискренијег пријатеља и савезника, Русије, и председника Владимира Путина, изјавио је данас председник Српске народне партије (СНП) и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Поповић у саопштењу наводи да је Русија уз Србију и да њен председник Владимир Путин неће дозволити формирање незаконите војске Kосова на територији Републике Србије.

„Србија и Русија одувек су водиле политику заштите истине, правде и међународног права, и зато су наше две земље природни савезници у принципијелној борби за очување територијалног интегритета Србије по питању Kосова“, нагласио је он.

„Таквом принципијелном ставу Србије и Русије придружује се све већи број чланова међународне заједнице, који ни по коју цену не желе да пристану на кршење међународног права и отимање Kосова од Србије. Недавно је једна од најутицајнијих чланица Европске уније, Шпанија, изразила јасан став да никада неће пристати на сецесионизам шиптарских терориста и да Kосово види искључиво као регион унутар Србије“, нагласио је Поповић.

У овим тешким тренуцима за нашу землу, истакао је он, Влада Србије, уз подршку председника Александра Вучића, наставиће да спроводи независну и суверену политику по питању Kосова, ослањајући се на подршку нашег савезника Русије.

 

 

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*