Министар шокиран: Лекари кажу да је ово болница из пакла! (ФОТО)

0

Пацијенти овде гледају у зидове који пуцају, леже у креветима који се распадају и шетају што даље од зграде да им фасада не би пала на главу.

Kлиничка болница у Штипу у Македонији, где здравствену услуга добија на хиљаде грађана само што се не сруши! Пацијенти се лече у нехуманим условима, а стањем у којем се налази болница био је шокиран и сам министар здарвља Арбен Таравари.

Таравари је рекао да нехуманије и горе услове за за пацијенте и за рад медицинског особља није видео ни у једној другој болници у Македонији и свету.

– Говорили су ми да услови нису добри, али када сам ушао унутра – згрозио сам се. Оно што сам тамо видео, за двадесет година колико радим као лекар, ни у једној другој болници нисам видео! Не знам да ли уопште и постоји гора болница, са лошијим условима од штипске. Услови у болници нису достојанствени за лечење људи. Таквих услова нема ни тамо где носе животиње – згрожено је изјавио министар Таравари након обиласка Kлиничке болнице у Штипу.

Дан касније, он је на свом Фејсбук профилу поставио неколико фотографија које сведоче о катастрофалној ситуацији у овом здравственом дому.

„Нема потребе да демантујем оно што опозиција говори о мени. Ово су ваша дела у здравственој политици. Једна слика говори 1.000 речи“, написао је министар на Фејсбуку.

Након тога Таравари је обишао и болницу у Kичеву, где је ситуација нешто боља, али далеко од идеалне.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*