Министри у Нишу испалили премијера: Касарна спала на тројицу

0

ЉУТ је премијер Србије Александар Вучић на већину својих министара јер су се из касарне у Нишу „разбежали“ готово сви мушки чланови Владе, док су даме из његовог тима напустиле хотел у том граду и вратиле се у Београд.

Тако су, после пет дана нишког заседања Владе, на војничким лежајевима у касарни „Мија Станимировић“ остали само да коначе министар здравља Зоран Лочар, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и Вучић.

Осим њих тројице, у граду на Нишави скоро све време били су Брнабићева, Кнежевић и Ђорђевић.

Премијер је своје колеге у уторак и јавно „пецнуо“ како су „једва дочекали да из Ниша, где Влада заседа, оду за Београд или да се из касарне преселе у хотел“:

– Неки министри су у касарни провели три, неки четири или пет, а неки само два дана. Има чланова Владе који су се врло брзо вратили за Београд.

Председник Владе је додао:

– Они имају породице, имам и ја, али сам ја дисциплинован и тежак човек, не морам да видим каду седам дана, мени је довољно да имам туш и баш ме брига… Неки не могу, посебно не жене – рекао је Вучић.

Вучић је, према нашим информацијама, већ замерио Зорани Михајловић и Јадранки Јоксимовић јер су му рекле да имају велике обавезе у престоници и да морају да иду, а потом су виђене у београдским кафићима.

– Била сам у Нишу четири дана са укупно 30 људи, државним секретарима и помоћницима. Сви смо обишли по три округа. У понедељак сам имала економски самит у Београду и делегацију од 35 Албанки, па сам морала да напустим Ниш, а јуче сам имала обавезе око железнице – реферисала нам је Михајловићева.

Министарка Јоксимовић нам је рекла да је отишла из Ниша јер је имала заказане обавезе за ову недељу:

– Мој посао укључује стране делегације и конференције.

Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић

Вицепремијер Расим Љајић каже да је јуче морао да дође до Београда јер је имао важне састанке везане за туристичку понуду Србије:

– Сваког дана сам био у Нишу јер сам и доле имао пуно обавеза и спавао сам у касарни као и сви министри. Ево, и сада се враћам доле.

До Београда су у понедељак морали да дођу и министри Ивица Дачић, Небојша Стефановић и Зоран Ђорђевић, који су поред осталог, присуствовали прослави поводом 117 година од оснивања БИА.

– Моје обавезе у Нишу утврдио је кабинет премијера и све сам их испунио. Ресор ми је специфичан и имам низ међународних задатака – рекао нам је шеф дипломатије Дачић.

КНЕЖЕВИЋ ОПРАВДАНО У ХОТЕЛУ

ПРЕМИЈЕР је навео и да су Недимовић и Лончар само по један дан били одсутни из Ниша, а министар привреде Горан Кнежевић је из личних и оправданих разлога, на један дан напустио касарну и отишао у хотел.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*