Миодраг Лукић: Последња битка у борби против Великог Брата

0

Страхујем, вјероватно са пуним правом, да ме неки читаоци неће разумјети јер им је Велики брат познат само као телевизијски шоу, па не размишљају о Орвеловом антиутопијском дјелу 1984., и његовој идеји о Великом брату, па би можда требало да објасним сам наслов. Али како су интернет претраживачи свима на росполагању препустићу знатижељним да то сами учине.

Не, нико не креће у битку против шунда које се зове Велики брат и већ више од двије деценије се појављује на јефтиним телевизијама широм свијета, мада би требало, него једна мала група храбрих људи у Швајцарској покушава да се избори против долазећег тоталитарног поретка.

Од марта мјесеца ове године детективи који раде за осигурања имају право да без судског налог шпијунирају грађане који су можда сумњиви као неко ко злоупотребљава социјално или друга осигурања.

Прије неколико година је Међународни суд у Стразбуру донио пресуду у корист једне Швајцаркиње која је изгубила инвалидску ренту заваљујући том што су је приватни детективи пратили и пријавили да је радно способна.

Један мој пријатељ је пао у немислост осигурања од којег је добијао ренту јер су га детективи сликали како се окренуо за неком лијепом женом па су заључили да му је либидо висок, што њима значи да је он здрав. Мој пријатељ је побиједио на суду показавши кољена која су му уништена, и рекавши дословно да су кољена нешто ниже од гениталија које су одговорне за његов либидо.

Пресуда коју је донио Међународни суд је у Швајцарској изазвала бурне реакције јер Швајцарци не желе да им капу кроји суд у Стразбуру.

Ове године је донијет закон да њушкала могу да вам гледају на балкон и у дневну собу. Спаваћа соба је за сада поштеђена, али је лако могуће да ће нам ускоро неко провјеравати колико пута мјесечно водимо љубав јер имат здрав либидо није дозвољено. Њушкала имају право да прате наше телефоне, наше аутомобиле, а лако је могуће да ће смјети и моћи да посматрају нашу дневну собу и кроз ТВ пријемнике, а о рачунарима да не говоримо.

Данас су то корисници социјалних и инвалискцих осигурања као и они који добијају ренту од приватних осигурања, а сутра ће то бити сви или већина грађана Швајцарске као и цијелог свијета.

Моћ осигуравајућих друштава односно њихових лобија је огромна када су успјели да присиле владу Швајцарске да донесе закон по којем њихови детективи имају већа овлашћења него полиција. Полиција не може без судског налога да на овај начин шпијунира ни људе осумњичене за тероризам.

Једна мала групица људи покушава да с меше избори за референдум на коме ће бити одлучено да ли народ жели да буде шпијуниран. Страхујем сасвим оправдано да ће иако успију да се изборе за референудим на истом лоше проћи јер против себе имају голијата оличеном у милијарде франака тешким осигуравајућим кућама.

Не пишем овај текст зато што сам забринут само са нас који живимо у Швајцарској него за цијели свијет, јер ако овај закон остане на снази у Швајцарској брзо ће га копирати остале западне земље, а потом и већина држава свијета, а све иде у смијеру потпуне контроле становништва, односно глобалног тоталитарног друштва.

Како у Швајцарској постоји могућност да се народ избори против овог нељудског закона даће примјер осталим народима да се изборе барем за привид слободе који данас имамо, јер апсолутна слобода не постоји, али може ускоро да нам буде много горе.

Инцијативу за организовање референдума покренули су троје људи, веома различтих личности, али уједињених у идеји да се слобода мора сачувати, а вјерованто свјесни да је овај наказни закон само кора ка тоталитарном друштву.

Сибила Берг је књижевница рођена у Њемачкој, одвано настањена у Швајцарској. Заједно са младим политичарем Димитријем Ругијем и адвокатом Филипом Штоклином покренула је ову акцију која за сада обећава да ће успјети да се група избори за референдум, мада ни то није сигурно.

Страхујем да је, њих троје и још неколицина који су им се придружили, премало да би се Голијат побиједио, као и да их је премало да конзервативним Швајцарцима објасне шта их чека у скорој будућности ако се данас не супроставе овом закону којим се директно крше људска права.

https://pledge.wecollect.ch/de

Шта можемо ми да учинимо?

У Швајцарској живи више од 50 000 Срба који имају двојно држављанство што значи да имају право гласа и могу да потпишу петицију, а касније и да изађу на референдум. Вјерујем да и остали странци чије језике не разумијем треба то исто да учине, али нисам у могућности да им пишем, али вјерујем да међу вама који читате има оних који могу моју поруку да пренесу даље.

Биће страшно по нас ако ова инцијатива пропадне јер биће то последња битка против потпуне контроле у тоталитарном друштву.

Ако референдум успије биће то прва добијена битка у рату против Великог брата.

Миодраг Лукић

ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*