Мирчић: Зорана да спусти хаљину и ја сам човек од крви и меса! ВИДЕО

0

Зоранина хаљина залудела Мирчића!

Посланик радикала Милорад Мирчић упутио је непримерен коментар на рачун будуће министарке Зоране Михајловић, што га је коштало опомене.

Мирчић, је из посалничке клупе “замолио” председавајућег седницом Владимира Маринковића да Михајловићева „повуче хаљину“.

– Ја вас молим ако би могла будућа министарка Зорана Михајловић мало ову хаљину да повуче, знате провокативно то делује. Не знам како то вама делује али ја сам човек од крви и меса – апеловао је Мирчић. На шта је видно шокиран Маринковић само изустио:

-Имате опомену колега Мирчићу. Међутим, посланик се ту није предао, те је председавајућег упитао:

– А ви немате таква осећања ? -питао је Мирчић.

Одмах након тога одреаговала је и председница Парламента Маја Гојковић која је изрекла опомену Мирчићу и поручила да не дозвољава да посланици из било које партије вређају жене које се баве политиком.

“Граница је овде”, поручила је Гојковић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић оценила је данас да је то што ју је посланик Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчића током скупштинске расправе о избору владе позвао да „повуче хаљину“, „примитиван чин“ који вређа све жене које се баве политиком.

„Рећи жени и политичарки у сали Народне скупштине да ‘повуче хаљину јер је провокативна, а он човек од кви и меса’, у дану када једна жена треба да буде изабрана на највишу државну функцију у Србији, представља примитиван чин који вређа све жене“, казала је Зорана Михајловић, пренело је Министарство грађевинарства.

Она је оценила и да „брза реакција председнице Народне скупштине Маје Гојковић и опомена изречена посланику Мирчићу, као и реаговање посланице СНС Марије Обрадовић, показује да такво понашање неће проћи“.

„Женама је доста увреда и поређења да ли имамо црну или плаву косу, да ли носимо хаљине или сукње. ;Да ли жене сада треба да опомињу политичаре да скину браде, да им боја сакоа не одговора остатку гардеробе или какву мајицу носи његов председник“, казала је министарка.

Посланику СРС Милораду Мирчићу данас је изречена опомена током расправе у Скупштини Србије о избору Владе пошто је тражио од кандидаткиње за министарку саобраћаја Зоране Михајловић да „повуче хаљину“.

„Ако би могла будућа министарка Зорана Михајловић мало ову хаљину да повуче. Знате, провокативно то делује. Не знам како то вама изгледа, али ја сам човек од крви и меса“, рекао је Мирчић.

 

 

Tанјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*