Mirčić: Zorana da spusti haljinu i ja sam čovek od krvi i mesa! VIDEO

0

Zoranina haljina zaludela Mirčića!

Poslanik radikala Milorad Mirčić uputio je neprimeren komentar na račun buduće ministarke Zorane Mihajlović, što ga je koštalo opomene.

Mirčić, je iz posalničke klupe “zamolio” predsedavajućeg sednicom Vladimira Marinkovića da Mihajlovićeva „povuče haljinu“.

– Ja vas molim ako bi mogla buduća ministarka Zorana Mihajlović malo ovu haljinu da povuče, znate provokativno to deluje. Ne znam kako to vama deluje ali ja sam čovek od krvi i mesa – apelovao je Mirčić. Na šta je vidno šokiran Marinković samo izustio:

-Imate opomenu kolega Mirčiću. Međutim, poslanik se tu nije predao, te je predsedavajućeg upitao:

– A vi nemate takva osećanja ? -pitao je Mirčić.

Odmah nakon toga odreagovala je i predsednica Parlamenta Maja Gojković koja je izrekla opomenu Mirčiću i poručila da ne dozvoljava da poslanici iz bilo koje partije vređaju žene koje se bave politikom.

“Granica je ovde”, poručila je Gojković.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je to što ju je poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčića tokom skupštinske rasprave o izboru vlade pozvao da „povuče haljinu“, „primitivan čin“ koji vređa sve žene koje se bave politikom.

„Reći ženi i političarki u sali Narodne skupštine da ‘povuče haljinu jer je provokativna, a on čovek od kvi i mesa’, u danu kada jedna žena treba da bude izabrana na najvišu državnu funkciju u Srbiji, predstavlja primitivan čin koji vređa sve žene“, kazala je Zorana Mihajlović, prenelo je Ministarstvo građevinarstva.

Ona je ocenila i da „brza reakcija predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i opomena izrečena poslaniku Mirčiću, kao i reagovanje poslanice SNS Marije Obradović, pokazuje da takvo ponašanje neće proći“.

„Ženama je dosta uvreda i poređenja da li imamo crnu ili plavu kosu, da li nosimo haljine ili suknje. ;Da li žene sada treba da opominju političare da skinu brade, da im boja sakoa ne odgovora ostatku garderobe ili kakvu majicu nosi njegov predsednik“, kazala je ministarka.

Poslaniku SRS Miloradu Mirčiću danas je izrečena opomena tokom rasprave u Skupštini Srbije o izboru Vlade pošto je tražio od kandidatkinje za ministarku saobraćaja Zorane Mihajlović da „povuče haljinu“.

„Ako bi mogla buduća ministarka Zorana Mihajlović malo ovu haljinu da povuče. Znate, provokativno to deluje. Ne znam kako to vama izgleda, ali ja sam čovek od krvi i mesa“, rekao je Mirčić.

 

 

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*