Мирослав Мишковић зове Додика и Ђукановића за сведоке

0

Мирослав Мишковић је у време када је по оптужници починио кривично дело био у Црној Гори и РС, каже Томановић
Адвокат Зденко Томановић, бранилац Мирослава Мишковића, власника „Делта холдинга“, оптуженог да је помагао сину Марку Мишковићу у утаји пореза, јуче је у уводном излагању пред почетак суђења од већа Специјалног суда затражио да као сведоке позове председника Црне Горе Мила Ђукановића и председника Републике Српске Милорада Додика.

Томановић је објаснио да двојицу државника позива јер је његов клијент током 2008, у време када је по оптужници починио кривично дело, био у Црној Гори и Републици Српској.

Све по закону

Адвокат власника „Делте“ истакао је да Мишковић није урадио ништа што није било по закону. Према његовим речима, Мишковић, као и сви други оптужени за пореску утају током 2008, поступали су по упутствима Министарства финансија. Он је навео и да по тим упутствима, као и по анализама објављеним у Привредном саветнику произилази да у предметној трансакцији нема пореске обавезе.

– Те године не постоји ниједан други акт државних органа који говори супротно. Накнадна памет ни са једног аспекта не може да објасни да су оптужени могли да знају да ће после шест-седам година неко те прописе тумачити другачије. Та накнадна памет државе може да се сведе под реченицу да правне одредбе нису биле најјасније. Ако нису биле најјасније, не може се тражити било чија одговорност – рекао је Томановић.

Укинута пресуда

Он је истакао да је свака радња предузета против Мирослава Мишковића била најављена, од хапшења до првостепене пресуде, која је укинута.
– Највише су се у тим најавама такмичили представници извршне власти, који су свој изборни програм базирали на кршењу претпоставке невиности – рекао је Томановић.

 

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*