Миша Матић: Озбиљне ствари и дно

0

Како је велики Господ! Од почетка ме држи на дну. И молим Му се да ме ту одржи до времена кончине. Крстише ме као мало дете, да не израстем у антихриста, а они које не крстише исмеваше ме као нешто назадно и заостало, као неког ко верује у приче из давнина и противи се њиховом прогресу, њиховој партији, њиховим празницима… Кад су ме у време детињства водили на славу код родбине добијао сам и неоправдане изостанке, увреде и грдњу од учитељице. Није било лако.

Кад мало одрастох почех да се спрдам са њиховим глупостима, а у милицији ми рекоше: Мали, ти се много зајебаваш са озбиљним стварима. Нису ме спречили до данас, сачувао ме Онај који не постоји, држећи ме на дну њиховог напретка, њихове пљачке, њихових злочина, једном речју: њиховог система.

908303_12-0rankovic_popovi_01-copy

И тако прође време, па они који одрастоше као антихристи, они који су ме цинкарили милицији, терали да се уписујем у њихове партије, волели више свог вођу него оца, мајку, брата или сестру, уведоше Онога који до тад није постојао у своју моду и свој систем. Ја опет остах заостао, ретроградан и сметња њиховом прогресу, њиховим партијама и идеологијама, остах и даље на дну. Џаба ми читање, пост, молитва, разговори са онима са дна.

15239309_10211389661722951_319651545_n

Ништа више не знам. Не знам ни како се пости, не знам кад се пали свећа, кад се отварају Царске двери… И не занима ме то више. Занимају ме партијски комесари који посташе попови, па им се тако све заборавило. Само да се они не забораве, они су на врху и даље. Отварају и затварају, гоне и одликују, док мене Онај што није постојао држи на дну…. а ја се и даље зајебавам са озбиљним стварима.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*