Мишковићи и Мило Ђурашковић правоснажно ослобођени за злоупотребе са путарским предузећима

0

Апелациони суд у Београду правоснжно ј е ослободио власника Делта холдигна Мирослава Мишковића од оптужби да је оšтетио путарска предузећа, док је укинуо део првостепене пресуде којом је био осуђен на пет година затвора и осам милиона динара, због оптужби да је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око три милиона евра.

Према одлуци суда Марко Мишковић, Мило Ђурашковић и остали окривљени правоснажно су ослобођени за злоупотребе са путарским предузећима, али ће им се поновити суђење по оптужабама за утају пореза, односно за оштећење фабрике мазива у Крушевцу.

Истим решењем, Апелациони суд је наложио да му се због битних повреда одредби кривичног поступка суђење за утају пореза понови пред Специјалним судом у Београду.

Укинутим делом пресуде Мишковић је 20. јуна 2016. био осуђен због кривичног дела утаја пореза извршена помагањем.

По налажењу Апелационог суда нема доказа да је Мишковић извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у вези са путарским предузећима.
У осудујућем делу пресуде, који је укинут, по налажењу Апелационог суда, првостепена пресуда садржи битну повреду одредаба кривичног поступка „будући да су у образложењу пресуде изостали разлози о одлучним цињеницама, а они разлози који су дати су у знатној мери нејасни и противурецни.

Суђење ће му се сада поновити само по делу оптужнице тужилаштва за организовануи криминал која га терети за помагање сину Марку у утаји пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа.
Мишковићу је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*