Митрополит Амфилохије: Црногорска власт форсира секту безбожника

0

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оцијенио је да патријарх српски Иринеј није случајно рекао да је Цркви у Црној Гори данас горе него у турско вријеме, јер данашња црногорска власт прогони Митрополију и покушава да на њено мјесто устоличи безбожничку секту.

Он је то казао јуче након Свете литургије поводом Битке на Мартинићима.

Сада Брозови ђаци хоће да стварају своју цркву. Можете да замислите безбожници, па чак и муслимани који подржавају секту овога (Мираша) Дедеића, хоће да стварају цркву. Зато је и његова светост, патријарх Иринеј, можда и оштро рекао једну ријеч, а не без разлога, јер је власт почела да прогони Митрополију црногорско-приморску и Српску православну цркву, а да устоличује, плаћа и форсира секту безбожника. Безбожници су је створили, то је безбожна секта, која нема везе са црквом јер нема ни крштења ни духа светога, а без духа и крштења лажно је крштење њихово”, казао је митрополит Амфилохије.

Он је истакао да у тзв. ЦПЦ коју води Дедеић влада пагански многобожачки дух.

За њих је бог црногорство и држава Црна Гора. Чекајте, за поштовање је и црногорство и држава, али то није божанство. Зна се ко је Бог и зна се којем су се Богу клањали Црногорци и којем су служили и којем ће ако Бог да служити у будућа времена”, рекао је митрополит.

Ин4с

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*