МЛАДИЋ: Лажни суд ме осудио што сам бранио народ од НАТО

0

Лажни суд ме осудио што сам бранио народ од НАТО, казао је данас пред Хашким судом бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић.

„Ја сам седам година и седам дана у овој мртвачници од Хашког суда, зато што сам се бранио од НАТО који је растурио мој народ и државу“, казао је Младић у Хагу, преноси Бета.

То је било његово прво појављивање у хашкој судници од 22. новембра прошле године, када га је трибунал неправоснажно осудио на доживотни затвор због наводног геноцида у Сребреници, прогона Муслимана и Хрвата широм БиХ; терорисања становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимања за таоце припадника Унпрофора, 1992-95.

„Ово је лажни суд и ја га не признајем. Лажни судија (Алфонс) Ори донео је мени опскурну доживотну пресуду…Зато што сам бранио свој народ и државу од НАТО и његових сатрапа“, казао је Младић.

Како наводи Бета, судија Теодор Мерон га је сво вријеме опомињао да то није тема засиједања, али је Младић наставио:

„Ја нисам убијао свој народ, већ НАТО и његови подрепаши, срцесионисти. 

Срби нису криви, а НАТО је злочинац. Браћо и сестра, ви сте жртве. Сви који другачије кажу – лажу. Хиљаде грађана Србије умире од осиромашеног уранијума“, нагласио је бивши генерал.

Позван да говори о свом здрављу, Младић је рекао да му „у притвору није добро“ и да му се здравље „нагло погоршало“, те затражио своје право на лијечње у Београду, Мосвки или Пекингу.

Младићеви браниоци Бранко Лукић и Дејан Иветић поновили су да код генерала постоји висок ризик од новог можданог или срчаног удара.

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*