Младић: Вучићу, само ти можеш спасти Српску!

0

Хашки оптуженик Ратко Младић послао је из ћелије у Схевенингену неколико писама на адресу председника Србије Александра Вучића, ексклузивно сазнаје „Ало!”.
Генерал је Вучићу упутио неколико писама, у којима му, између осталог, дели и савете о томе како да поправи углед Срба у свету, али и кога посебно треба да се чува.

Генерал Младић се у писмима, која су дуга од три до пет страна ситно писаног текста, Вучићу обраћа као једином политичару у којег има поверења да може да сачува српски народ и унапреди српску државу.
Ратни командант Војске Републике Српске посебно се осврће на судбину Срба преко Дрине.

– Поштовани председниче, ви морате искористити свој утицај да сачувате Републику Српску, која је трн у оку моћницима са запада. Народ је Српску одбранио у рату, али се све више плашим да ће је похлепни политичари продати и уништити у миру. Ви зато имате историјску прилику да оно што је српски народ преко Дрине створио сачувате и обезбедите му мир и напредак – наводи Младић у једном од писама, у којем Вучићу дели детаљне савете шта и како да ради на очувању Српске.
Занимљиво је да ратни вођа Срба у Босни и Крајини Вучићу дели и савете како да данас мирољубивом политиком обезбеди бољи третман за Србију и српски народ у свету.

Ипак, он из хашког казамата указује и на велику неправду која је нанета свима који су се у рату борили за српске интересе, пре свега од стране западних сила.

– Запад је био и остао тамница и губилиште за српски народ – поручује генерал Младић у једном од писама.

Како сазнајемо, председник Вучић је свако од ових писама пажљиво прочитао и детаљно анализирао.

Међутим, он јуче није желео да за „Ало!” каже ништа о тој теми, а из његовог окружења су нам потврдили да су Младићева писма стигла у кабинет.

Нела шаље гаранције Хагу!

Нела Кубуровић, министарка правдем упутиће данас званичан допис Трибуналу у Хагу у којем ће у име Владе Србије дати гаранције за лечење Ратка Младића у нашој земљи. Како „Ало!” сазнаје, министарка ће инсистирати да Међународни суд за ратне злочине испоштује људска права оптуженика Младића и понудити помоћ Србије да се учини све како он не би умро у хашкој ћелији услед здравствених компликација.

Живот му виси о концу

Подсетимо, здравствено стање генерала Ратка Младића, коме се суди у Хагу, веома је тешко и живот му виси о концу. Његов син Дарко Младић прекјуче је за „Ало!” изјавио да се његов отац бори за живот у Хагу, да се симптоми болести из дана у дан погоршавају и да га Хашки трибунал свесно пушта да умре у затворској ћелији.

– Он је болестан, али нико ништа не предузима. Бојимо се сви за њега и његов живот – поручио је Дарко Младић за „Ало!“. Како је рекао, његов отац Ратко све стоички подноси и не жали се.

– Као прави војник, све подноси мирно и на ногама. Бори се до последњег даха. У разговорима које водимо жели да зна само да ли му је породица здрава и да нас види. То је све што тражи – рекао је син генерала Младића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*