МНОГИ ЋЕ СЕ ОБРАДОВАТИ! Ево које здравствене тегобе можете отклонити РАКИЈОМ!

С обзиром на висок постотак алкохола у ракији, с њеном конзумацијом ипак треба бити опрезан, али мала и правовремена количина ракије брзо ће залечити одређене здравствене проблеме

0

1. Бол у желуцу

Појели сте тежак и масан оброк који вам је узроковао бол у желуцу? Прст-два шљивовице, лозе или траварице одмах ће га умирити.

2. Зубобоља

Гутљај ракије држите десетак секунди на болном зубу, промућкајте и затим испљуните. Поновите још два-три пута уз мали размак како вам ракија не би превише надражила зубно месо.

3. Грлобоља

Ако је грлобоља тј. упала грла изазвана бактеријском инфекцијом, ракија с пар капи прополиса успешно ће дезинфиковати грло. Такође ће помоћи топли биљни чај с пар кашика ракије.

4. Менструални болови

Пар гутљаја било које слатке ракије по властитом укусу може ублажити грчеве и осећај мучнине у желуцу који често прати менструацију.

5. Бол у леђима

Мало ракије лагано умасирајте на болна и укочена леђа. Поновите поступак након пар сати. За ову намену посебно се препоручује комовица или тропица, ракије која се припрема из остатка грожђа након ферментације, али послужиће вам и друге ракије.

6. Укочен врат

Баш као и укочена леђа, укочење врата такође можете санирати ракијом на исти начин.

7. Болови код реуматских болести

Међу оболелима од артритиса масажа ракијом често је средство ублажавања болова у зглобовима.

8. Отеклине

Ракија доказано хлади кожу па добро делује на отеклине. Ракију можете умасирати на отечено подручје или на њега ставити облог. Имајте на уму да ракија већ након неколико минута може надражити кожу стога облоге кратко држите на отеченом делу тела.

9. Лоша циркулација

Наше баке и деке често су након буђења чашицом ракије покретали успорену јутарњу циркулацију.

10. Уролошки проблеми

Ракија с першуном сјајан је савезник у борби против бактеријских инфекција уринарног тракта.

11. Мучнина у вожњи

Наравно, овде ракија помаже само пунолетним сувозачима јер возачи не смеју пити док возе. Многе одрасле особе и даље муку муче с мучнином приликом вожње, а ракија ће решити и ову тегобу.

12. Дезинфекција рана

Ракија може послужити као средство за дезинфекцију нпр. кухињских посекотина или било каквих других рана за које бисмо иначе користили медицински алкохол.

Вечерње Новости/Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*