MNOGO IH BOLI ISTINA: DPS napada srpskog političara sakrivajući se iza olinjalog Vuka Draškovića

0

Minorni političar iz Beograda Nenad Popović, poznatiji kao ruski bogataš i ruski eksponent u Srbiji, već neko vrijeme se okomio na Crnu Goru, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS je ocijenjeno da se Popović na Crnu Goru okomio „sve glasnije i bezočnije, otkako Moskva ne gleda blagonaklono na njeno skoro članstvo u NATO“.

„U intervjuu jučerašnjem listu ‘Danasu’, u kojem najavljuje i mogućnost kandidovanja na predsjedničkim izborima u Srbiji, ponovio je svoju nedavno izrečenu tvrdnju da ‘ono što je nekada Srbima u NDH radio režim Pavelića, sada u Crnoj Gori radi režim Đukanovića samo perfidnijim metodama’. Nije izostao ni uličarski jezik uvreda na račun predsjednika DPS-a. Još se bestidno hvali kako je ‘o tome’ govorio zvaničnicima u Moskvi, a upoznaće i Vašington“, navode iz DPS-a.

Bolest je svačija, podsjećaju iz DPS-a na staru srpsku narodnu izreku, koja im se u ovom slučaju učinila prikladnom za dnevnopolitičku borbu sa protivnicima.

„Zanimljivo je da je ‘Danas’ na istoj strani objavio i tekst Vuka Draškovića posvećen srpskim ‘nazovirusofilima’.On ih dovodi u vezu s davnom Lenjinovom opaskom o nazoviboljševicima, za koje je rekao da su od sto njih devedeset nitkovi, a devet kreteni. Drašković između ostalog konstatuje da je začuđujuće da neko u Moskvi za ovdašnje promotere Rusije bira ‘nitkove i kretene’. Sadržaj intervjua Nenada Popovića poslužio je kao odlična ilustracija Draškovićevog teksta“, navode iz DPS-a.

Princip.me

POSTAVI ODGOVOR

*