Могерини говорила у Скупштини уз „хор радикала“: „Хоћемо Русију, не треба нам Унија“ ФОТО-ВИДЕО

0

Европска шефица дипломатије Федерика Могерини се обратила Скупштини Србије уз скандирање посланика СРС и транспаренте посланика Двери.

federika-mogerini-skupstina-govor-ometanje-seselj-maja-gojkovic-aleksandar-1488540338-1119695

Тањуг је пренео да је Могеринијеву у Скупштини дочекао „млак аплауз“ посланика, док је премијеру Србије и председничком кандидату коалиције око СНС Александру Вучићу било упућено „снажно аплаудирање“.

Уз хорско певање „Србија, Русија, не треба нам Унија“, посланици СРС су све време лупали рукама у посланичке клупе.

federika-mogerini-skupstina-govor-ometanje-seselj-maja-gojkovic-aleksandar-1488540338-1119705

Висока представница ЕУ за спољну и безбедносну политику изјавила је у Београду да Србија има право да буде амбициозна и да види Србију у Унији.

Могеринијева је на почетку поздравила посланике са „добар дан“ на српском језику, наводећи да јој је част што се обраћа у дому српске демократије, а током обраћања на скандирање се осврнула у два маха – једном, опаском да је припремила дугачак говор, а потом и да се није уморила, те да би посланици требало да „чувају грла“ за обраћање бирачима.

federika-mogerini-skupstina-govor-ometanje-seselj-maja-gojkovic-aleksandar-1488540338-1119697

Посланици СРС су дан уочи седнице најавили да председничку кампању почињу практично ометањем посете Могеринијеве.

Говор Могеринијеве су скандирањима прекидали посланици Српске радикалне странке, што је и најавио председник те странке Војислав Шешељ. У „перформансу“ су учествовали и посланици покрета Двери који су носили табле са натписом „Србија не верује Бриселу“.

Седници је присуствовао и премијер Србије Александар Вучић, са којим се Могеринијева срдачно поздравила по завршетку свог говора.

federika-mogerini-skupstina-govor-ometanje-seselj-maja-gojkovic-aleksandar-1488540338-1119717

Тањуг је, на крају извештаја, констатовао да је Могеринијева по завршетку говора добила „јачи аплауз од оног који јој је приређен када је улазила у салу Скупштине Србије“.

Б92, Танјуг

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*