МОГЕРИНИ У ПОДГОРИЦИ: Црногорци добродошли у ЕУ!

0

Висока представница Европске уније (ЕУ) за спољну политику и безбедност Федерика Могерини поручила је вечерас у Подгорици да су врата Уније отворена за Црну Гору и за читав регион.

Обраћајући се посланицима Скупштине Црне Горе, Могерини је позвала политичке актере да спроведу неопходне реформе и осигурају мир и напредак на Балкану.

– Ова генерација има одговорност. Сада је тренутак да се спроведу реформе и време да се осигура мир и напредак на Балкану – поручила је Могерини на посебној седници Скупштине Црне Горе – коју је бојкотовала комплетна опозиција.

Она је апеловала на власти и опозицију у Црној Гори да не дозволе да се реформама и напретку испречи „нека политичка борба“.

Могерини је рекла да је „инклузивни политички дијалог од кључног значаја“ и да све стране морају радити свој део посла.

Она је оценила да је остварен напредак у читавом региону, али је и указала да су регионална стабилност и раст и даље осетљиви, као и да се млади људи и даље суочавају с потешкоћама.

Могерини је указала да је решење за многе проблеме у реформама које воде ка ЕУ и уједињењу јер је, како је навела, ЕУ фокусирана на раст, развој и демократију.

Она је похвалила напредак Црне Горе ка ЕУ и оценила да та земља предводи процес интеграција у региону.

Kако је навела, ЕУ је стало до Црне Горе и до других држава Балкана и врата Уније су отворена за читав регион.

Могерини је вечерас посетом Подгорици започела турнеју у региону. Она се састала и са највишим државним званичнцима Црне Горе.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*