Монтгомери: Србија треба да се нада победи Трампа

0

Бивши амбасадор САД у Београду Вилијем Монтгомери рекао је синоћ да неће гласати ни за једног кандидата на изборима за председника САД, али је поручио да би Србија требало да се нада да ће кандидат републиканаца Доналд Трамп ући у Белу кућу и водити другачију политику према Балкану.

Говорећи о томе да већина Срба навија да Трамп победи на изборима, Монтгомери на РТС рекао да је реалност таква да ће кандидат демократа Хилари Kлинтон наставити све постојеће америчке политике према Балкану, укључујући ставове САД према једнострано проглашеној независности Kосова, као и да ће радити на томе да БиХ остане јединствена.

„Она ће наставити са свим тим политикама. Она наслеђује оставштину свог супруга, који је био председник када је НАТО бомбардовао Србију. Ако Хилари Kлинтон дође на власт, знате шта вам следи, то је мање више иста политика. Тако да би Србија требало да се нада да ће Трамп постати председник и водити другачију политику према овом региону“, поручио је Монтгомери.

Монтгомери је истакао да није уверен да ће Трамп мењати политику према Балкану и истакао да није сигуран да би уопште могао да пронађе на карти балкански регион, а новинар РТС је казао да је његова супруга, Меланија Трамп, са ових простора.
Према његовим речима, оба кандидата за председника САД имају изузетно високе негативне рејтинге код америчких грађана, а нико не зна шта би урадили када би дошли на чело САД.“И та неизвесност многе људе забрињава“, оценио је Монтгомери.

Амерички грађани су, како је нагласио, засићени америчким системом и сматрају да он не функционише, а ефекти тога су приметни на овогодишњим председничким изборима где се гласа против некога, а не за.

„Људи гласају за Трампа из протеста“, оценио Монтгомери.Он је додао да ће Американци бирати на преседничким изборима између две „изузетно непопуларне личности у политици“.

„Да ли гласате за особу које се мало бојите, као што је Доналд Трамп и онога што би он могао да уради, и неког ко вам се заиста не допада, као што је Хилари Kлинтон. То је избор који ми имамо, а никада то нећете чути од ненког актуелног америчког дипломате“, нагласио је Монтгомери.

Маринца бих вратио у САД

БЕОГРАД, 5. новембра (Тањуг) – Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери рекао је синоћ, поводом недавног инцидента у америчкој амбасади у Београду када је на обележžавању Ноћи вешšтица амерички маринац са фантомком узвикивао руžжне речи о премијеру Србије, да му је žжао због тог инцидента и да би маринца вратио у САД.“Верујем да је амбасадору Kајлу Скоту такоде žжао“, кажžе Монтгомери за РТС.

Он је додао да би, да је на месту садаšшњег амбасадора, јавно изразио жžаљење и вероватно послао једног од тих маринаца назад у Америку.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*