Moskva Kijevu: Ne igrajte se vatrom!

0

Moskva poziva partnere da pokažu razumnost i da postignu da Kijev prestane sa stalnim provokacijama,navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Pozivamo naše partnere, čijim naporima se u velikoj meri na vlasti zadržava sadašnji režim u Kijevu, da pokažu razumnost i da postignu, konačno, kod svojih ukrajinskih štićenika prekid stalnih provokacija i ispunjavanje svojih obaveza u skladu sa Minskim ugovorom o političkom rešenju u Ukrajini“, navodi se u Ministarstvu.

„Pokušaji da se destabilizuje situacija na ruskom Krimu osuđeni su na propast. Mi u potpunosti obezbeđujemo stabilnost i bezbednost Republike Krim“, navodi se u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

U Ministarstvu su istakli da bi želeli da „upozore i Kijev i njegove strane tutore da šteta naneta ruskoj strani i pogibija ruskih vojnika neće ostati bez posledica“.

Rusija poziva partnere da pokažu ozbiljan uticaj na Kijev i upozore ga na opasne korake koji mogu da imaju najnegativnije posledice, komentar je Ministarstva na nedavni incident na Krimu.

„Još jednom pozivamo partnere da pokažu najozbiljniji uticaj na kijevske vlasti i upozore ih na opasne korake koji mogu da dovedu do najnegativnijih posledica. Igranje sa vatrom neće izaći na dobro“, navodi se u dokumentu.

Rusija je više puta skretala pažnju partnera da Kijev nije zainteresovan za traženje mirnog rešenja problema, navodi se u saopštenju.

„Više puta smo skretali pažnju našim partnerima na činjenicu da sadašnja vlast u Kijevu, u stvari, nije zainteresovana za pronalaženje mirnog rešenja problema u Ukrajini i da nije spremna za pronalaženje kompromisa, već da nastale probleme namerava da reši upotrebom sile, a sada i terorizma“, piše u saopštenju Ministarstva.

Da podsetimo, ukrajinski predsednik Petro Porošenko je ranije naredio je da se sve vojne jedinice postave u blizini granica s Krimom i Donbasom
B92

POSTAVI ODGOVOR

*