Moskva: Neka Tramp vidi kako ćemo dalje

0

Moskva ostavlja predsedniku SAD Donaldu Trampu da sam odredi u kojim je formama najbolje da Sjedinjene Države razvijaju odnose sa Rusijom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je, odgovarajući na pitanje novinara — da li se tokom sastanaka u Vašingtonu razgovaralo o mogućem obnavljanju rada predsedničke komisije Rusije i SAD čiji je rad zamrznut nakon početka ukrajinskog konflikta — saopštio da se nisu doticali ove teme u predmetnom planu.

„Svima je poznato da je predsednička komisija bila veoma koristan instrument, ali uzimajući u obzir da je sada nova administracija, ostavljamo Donaldu Trampu i njegovim saradnicima da odrede u kojim formama je bolje razvijati odnose sa Rusijom“, rekao je Lavrov novinarima.

On je takođe naglasio da je Tramp na sastanku sa njim u sredu „potvrdio da je raspoložen za normalizaciju odnosa“ sa Rusijom.

„Mi ćemo biti spremni da radimo u onom stepenu i onom brzinom koji budu odgovarali administraciji koja tek formira tim, uključujući i spoljnopolitički“, naglasio je Lavrov.

Nakon posete Vašingtonu, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov doputovao je u Ferbenksu na Aljasci, gde će prisustvovati samitu Arktičkog saveta.

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*