Москва: Нема сврхе да Лавров долази у Грчку

0
Beograd, 22.02.2018. - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov urucio je danas u Ambasadi Rusije orden prijateljstva ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dacicu za zasluge u jacanju prijateljstva i saradnje dve zemlje. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

MОСКВА – Нема сврхе да руски министар спољних послова Сергеј Лавров долази у посету Грчкој с обзиром на тренутне околности, изјавио је данас руски амбасадор у Атини Андреј Маслов.

„Мислим да у тренутној ситуацији нема поенте, макар када је у питању ранији договор, пошто је посета требало да се догоди у септембру. Прерано је говорити томе док се ситуација не разреши”, истакао је Маслов, преноси Тас с.

Према његовим речима, Лавров је добио позив да посети Грчку, али „га још није прихватио, тако да је тешко предвидети даља дешавања”.

Грчки дневник „Катимерини” 11. јула је цитирајући дипломатске изворе, известио да је Атина одлучила да протера двоје руских дипломата и да забрани улаз у државу за још двоје.

Према писању тог листа, Атина је оптужила те дипломате да се мешају у питања унутрашње политике и подривају националну безбедност Грчке.

Ипак, како се подсећа, исти извори су навели да је Грчка и даље вољна да одржи добре односе са Русијом, да подстиче пријатељство између народа те две државе као и сарадњу две владе.

Портпарол грчке владе Димитрис Цанакопулос касније је потврдио протеривање руских дипломата.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је потом одговорила да тај потез неће утицати позитивно на билатералне односе двеју држава и да следи адекватан одговор, подсећа руска агенција. (Танјуг)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*