Москву погодио највећи летњи пљусак за 130 година! Поплаве и евакуација људи!

0
A view of the river after it overflowed its banks in Moscow, Russia, Monday, Aug. 15, 2016, after heavy rain caused a river to burst its banks, flooding streets and trapping people in cars and buses. Russian state news media reported that about 200 people had to be evacuated from stalled vehicles. (AP Photo/Ivan Sekretarev)

Највећи пљусак за 130 година, рекордан за половину августа, погодио је руску престоницу, саопштила је метеоролошка служба и додала да је у центру града пало 48 литара кише по квадратном метру. Наводи о броју евакуисаних крећу се од 80 до 200 особа.

Из метеоролошке службе наводе да је то нови историјски рекорд за половину августа у Москви, истакавши да температура није прешла 14 степени.

Претходни рекорд је био 15. августа 1887. године с 25,2 литра кише по квадратном метру, јавила је агенција Франс прес.

Руско Министарство за ванредне ситуације саопштило је да је неколико десетина аутомобила и један аутобус блокирано у поплављеним улицама Москве и да је евакуисано 80 људи.

Агенција АП је навела број од 200 евакуисаних.

Пљусак који је погодио у недељу увече Москву изазвао је циклон са југоистока. Киша је погодила и неколико градова у централној Русији – Курск, Орел и Белгород, где је било и јаке грмљавине.

Упозорење на кишу и даље је на снази у неколико региона, као и на подручју Москве, навели су метеоролози и додали да би падавине требало да престану тек сутра, док топло време поново очекују од четвртка.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*