Mr Danijel Igrec: CIA otkrila pravi razlog otimanja KiM

1

U najnovijem izveštaju američke CIA-e navodi se da Kosovo i Metohija zajedno sa svim svojim prirodnim resursima vredi 500 milijardi dolara dok je ekonomska cena ostatka Srbije (zajedno sa AP Vojvodinom) 200 milijardi dolara.

Ovaj izveštaj uklanja svaku sumnju o pravim razlozima otimanja južne srpske pokrajine. Surova istina konačno izlazi na svetlost dana – istina da ključni razlog brutalne antisrpske propagande, NATO agresije na SRJ i politike sankcija sa ciljem pravljenja veštačke „kosovske nacije“ i zaokruživanja „kosovske države“ nije nikada bila zaštita kosovskih Albanaca od „politike represalija i zatiranja“ koju je navodno sprovodio zvanični Beograd.

Ključni razlog rasparčavanja Srbije oduvek je bio uzurpacija i eksploatacija ogromnih količina rudnih bogastava kojima raspolaže južna srpska pokrajina i strateška kontrola kosovsko-metohijske oblasti sa ciljem lakšeg geopolitičkog prodiranja ka Istoku, prema ruskim granicama. „Nezavisno Kosovo“ je samo jedna od kockica u velikoj američkoj geopolitičkoj slagalici opkoljavanja i obuzdavanja Rusije, poznatoj pod imenom „strategija Anakonda“.

Kosovo i Metohija pored svog neprocenjivog državotvornog, istorijskog i kulturno-duhovnog značaja ima za Srbiju i strateški važnu ekonomsku i bezbednosnu komponentu. Zbog toga borba za njegovo očuvanje u sastavu Srbije mora biti još odlučnija i promišljenija. Svesna njegove geopolitičke i geostrateške važnosti nijedna ozbiljna i odgovorna država ne bi odustala od borbe za takav deo svoje teritorije. Ne sme ni Srbija!

 

Mr Danijel Igrec

PATRIOT

1 KOMENTAR

  1. Pa da amerikanci i englezi od1945 su treći rajh koliko stotina ratova u svetu daleko od svoje domovine su vodili
    a sve pod plaštom demokratije tj kolonizacije zemalja.
    Uostalom da je amerima stalo do Šiptara ne bi tokom 1999g bombardovali šiptarski izbegličku kolonu

POSTAVI ODGOVOR

*