Мр Данијел Игрец: Када разбијање државе постане „одлика озбиљне дипломатије“

0

У интервјуу за словеначку ТВ 3 бивши министар дипломатије Словеније, Димитриј Рупел, отворено се похвалио како је уз подршку немачких, ватиканских и америчких кругова успео да задобије наклоност међународне заједнице за распарчавање бивше Југославије и афирмацију словеначке независности.

Према његовим речима „лобирање за што бржу десолуцију СФРЈ била је одлика озбиљне дипломатије и пример другим европским народима да је право на отцепљење неоспориво право сваке националне заједнице“.

„Сећам се хапшења Хашима Тачија на основу потернице Србије и свог више него успешног залагања код немачких и бриселских званичника да се господин Тачи заштити од прогона и репресивне политике тадашњих српских власти“, истиче Рупел и ангажман на заштити терориста убраја међу своје заслуге.

Један од предводника политике „уситњавања и обуздавања СРЈ“ и један од идеолошких твораца модерног антисрпског пола у словеначкој политици више и не крије своје учешће у рушењу бивше Југославије, промовисању иредентистичких тенденција у јужној српској покрајини и заштити ратних злочинаца.

Штавише, он се хвали да је своју дипломатску каријеру коју је обележило подривање међународног права, крунисао „највећом одликом озбиљне дипломатије“ – насилним разбијањем једне суверене државе.

Није ни чудо што су господину Рупелу данас захтеви каталонских сепаратиста важнији и потребнији од очувања територијалног јединства Шпаније; државе која је међу првима признала независну Словенију.

Данијел Игрец, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*