МР ДАНИЈЕЛ ИГРЕЦ: Не разумем менталитет који ослобађа Готовину, Маркача, Харадинаја и Орића

1

Главни тужилац Хашког трибунала изјавио је како не може да разуме „менталитет за који је Лазаревић херој„. „Часни војници не нападају цивиле, не пале њихове куће и због њих стотине хиљада људи не бежи у страху„, зачуђено истиче Брамерц.

Није ни чудо господине Брамерц што сте се нашли у дилеми, типичној за западног, на материјалистичко-хедонистичкој парадигми одгојеног човека и што не разумете српски менталитет, јер је вама менталитет који слави слободу потпуна непознаница. Ви не можете да разумете српски народ зато што никада у историји нисте водили одбрамбене већ искључиво освајачке ратове. Некада као империјална царевина, а данас као саучесник у злочиначким интервенцијама НАТО пакта.

Нико као Достојевски није боље и сажетије описао разлику између хришћанско-православног (светосавског, српског) менталитета на једној и западног, капиталистичко-калвинистичког менталитета на другој страни. Античовечанску и антицивилизацијску природу последњег велики руски писац сажео је у следећих неколико реченица: „Према „непогрешивом“ човекобогу Европе стоји безгрешни Богочовек Христос. Уображена непогрешивост човекова ствара језиве и људождерске светове, у којима се све завршава хаосом и анархијом.“

То је та непремостива разлика између нас и вас. Ви не можете да разумете величање хероја јер сте кроз своју историју величали агресоре, касапине и ратне злочинце. Ваш народ за разлику од српског никада није знао шта су то чојство и јунаштво, шта је то жртва за Отаџбину, шта је то жртва за слободну државу.

Ваш народ није подносио жртве и опстајао тако што је бранио слободу. Ваш народ је опстајао тако што је колонијализовао друге народе, одузимајући им слободу. Ваш менталитет је тај који је изнедрио Леополда Другог, краља који је у приватном власништву држао читав афрички Конго и у њему израбљивао становништво и брутално га кажњавао одсецањем удова. Због те ваше „цивилизацијске супериорности“ живот је изгубило преко десет милиона становника Африке.

Компатибилно таквој вашој перцепцији света је и ваше поимање права и правде. Ако Ви, господине Брамерц, не можете да разумете менталитет српског народа ја не могу да разумем менталитет правника који науштрб мноштву оптерећујућих доказа могу да ослобађају највеће ратне злочинце 20. века. Где је ту правда, где су ту људска права? Где је у тим случајевима толико пута истицани „рационализам Запада“ када се упркос неоспоривим историјским чињеницама намерно прекраја историјска истина?

Када се суди Србима тада умире ваша „правна држава„. Вама ће увек бити ближи Маркач, Харадинај, Орић и Готовина. Хероје попут генерала Лазаревића ви никада нећете моћи да разумете. Јер ваше лицемерје нема граница.

 

 

Мр Данијел Игрец, ВИДОВДАН

1 КОМЕНТАР

  1. брамерц је једна јајара што каже Српска пословица:“ пичка је полни орган а пизда карактерна
    особина“.И брамерц и курва дел понте ће крваво платити кад тад…али да пођемо од почетка
    ове изроде што су као на траци слали часне Србе као на траци требало би прво од њих да почнемо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*