Мр. Данијел Игрец: “Преговарачки сто” са Приштином се шири – стижу нам нови србомрзци!

0

Гласноговорници свеалбанског уједињења саопштили су Србији још једну понижавајућу вест.

Из политичких кругова терористичке “Косово Републик”  најављено je да ће као помоћ и подршку у процесу даљег бриселског “дијалога” Приштина ангажовати двоје екстремних србофоба, ватрених заговорника косовске независности, Мартија Ахтисарија и Медлин Олбрајт.

unnamed

Пресудну улогу у реализацији ове идеје имаће албанска дијаспора широм Европе и САД, која се до сада већ показала као поуздани покровитељ свих антидржавних потеза квазидржавне косовске номенклатуре, од финансирања одбране балканског касапина Рамуша Харадинаја до куповине оружја за потребе формирања тзв. војске Косова. Новцем шиптарског лобија, без сумње стеченим најкрвавијим бизнисом са краја 20. века – трговином наркотицима и продајом људских органа киднапованих и убијених српских војника и цивила – обезбеђује се подршка највећим пријатељима злочиначке ОВК, Ахтисарију и Олбрајтовој.

Двојац који је отворено позивао на етничко чишћење српског народа са Косова и Метохије, снажно подржавао НАТО агресију на СРЈ и на све могуће начине покушавао да сахрани Резолуцију 12 44 сада ће саветовати Хашима Тачија и Ису Мустафу како што брже и ефикасније да заокруже косовску “државност”. Њихови савети даће ветар у леђа албанском фактору да уз прећутну подршку НАТО пакта и Брисела покуша да оствари иредентистички сан Прве, Друге и Треће Призренске лиге – насилну интеграцију територија насељених Албанцима.

unnamed (1)

Марти Ахтисари, (не)човек који је Србе упоредио са псима и чија платформа о “надгледаној независности КиМ” је саставни део сепаратистичког косовског Устава и Медлин Олбрајт, сива еминенција америчке ратнохушкачке политике која је најсрећнија када Србе назива одвратним народом, уз помоћ ЕУ притискаће Београд да са Приштином што пре потпише правно обавезујући (међудржавни!) споразум о пуној нормализацији односа.

Илузија да су бриселски преговори статусно неутрални и у најбољем интересу Србије је сада потпуно разобличена. То мора бити јасно и најокорелијим заговорницима европских интеграција наше државе. Теза о ЕУ као гаранту просперитета и суверенитета Србије најављеним доласком Олбрајтове и Ахтисарија пуца као мехур од сапунице.

unnamed (3)

Београд је сада стављен пред коначан избор: Или наставити са отворено антисрпским бриселским преговорима у којима правог дијалога никада није ни било, или одустати од даљег евроатлантског пута који је поплочан новим притисцима, уценама и ултиматумима.

Мислим да је крајње време да Србија отпочне озбиљну међународну дипломатску офанзиву и крене супротним правцем од оног у који га вуче Приштина. Уместо постепеног признавања косовске независности Србија треба да крене колосеком заштите државних и националних интереса.

unnamed (2)

Неопходан нам је широк политички консензус по питању заштите територијалног интегритета и очувања јужне покрајине у правном поретку Србије. Неопходна нам је прецизна и дугорочна Национална стратегија за Косово и Метохију која ће бити основ свих даљих унутрашњих и спољашњих потеза државних власти, а која мора да почива на три стуба: примени Резолуције 12 44, одбрани Устава Србије, превентивној дипломатији у циљу сузбијања даљег јачања великоалбанског експанзионизма и очувању безбедности српског народа, његове имовине и верског и културног наслеђа на КиМ.

unnamed (4)

Ако Албанци могу да траже формално укључивање Америке у “преговоре” може и Београд да тражи обавезно учешће Русије и Кине. Начин за то је само један – захтевати пренос преговора са ЕУ на СБ УН, суспендовати све постигнуте бриселске споразуме и Западу јасно ставити до знања да Србија неће учествовати у стварању новог геополитичког монструма на Балкану – “Велике Албаније”!

11898918_10206260117249596_3750815972572086936_n

Мр. Данијел Игрец

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*