Mr Danijel Igrec: Tamo gde je kama simbol „slobode“, ćirilica je simbol okupacije

0

U Hrvatskoj je juče javnosti predstavljen Izveštaj Saveta za suočavanje sa posledicama vladavine nedemokratskih režima.

U njemu su sadržana uputstva i preporuke za korišćenje simbola totalitarnih režima, u kojima se kaže da je ustaški poklič „za dom spremni“ neustavan, ali u izuzetnim situacijama, ipak dopustiv, dok zvezda petokraka nije sporna.

I tako smo konačno došli do toga da je i ova institucija, koju je zvanično osnovala hrvatska Vlada, konačno razobličila pravu narav zvanične hrvatske državne politike – neoustaštvo, i njenu ključnu političku delatnost – brutalnu reviziju istorije.

Tako smo konačno došli do priznanja istine; istine da je javno propagiranje simbola totalitarističkih režima dozvoljeno i moguće, da je isticanje nesumnjivo ustaških, fašističkih simbola i slogana dozvoljeno i moguće, a da jedino javno isticanje, pisanje i korišćenje ćirilice nije prihvatljivo i nije moguće!

Ovo je ozvaničenje brutalne nacionalne i političke diskriminacije koja se u Hrvatskoj već godinama na jedan perfidan i podmukao način sprovodi nad srpskim narodom. Ovo je korak ka rehabilitaciji ustaške ideologije, korak ka potpunoj eliminaciji i ono malo pravne države, ovo je povampirenje nekadašnje NDH, ali sada u njenom „evropskom“ obliku.

Ovo je dokaz kako Zagreb primenjuje sopstveni Ustav i zakone – ono što je u njima zabranjeno, to je u praksi opravdano, legalno i moguće, a ono što oni propisuju to je u praksi neopravdano, nelegalno i nemoguće!

Kakva poruka se ovim šalje Srbima? Jasna i nedvosmislena: „U Hrvatskoj vi ćete uvek biti građani trećeg reda. U Hrvatskoj vi nikada nećete imati politička i nacionalna prava. Jedino vaše pravo biće da birate: ili da napustite svoje domove ili da prihvatite neki novi Jasenovac, neko novo Jadovno.“

Danijel Igrec

PATRIOT

POSTAVI ODGOVOR

*