Мр Данијел Игрец: Вук Драшковић – од „Велике Србије“ до „албанског Косова“

1

Да су представници власти у Србији неретко заузимали антидржавне ставове по питању Косова и Метохије и олако се одрицали онога што је српско у јужној покрајини сведочи нам не само Бриселски споразум већ и поступци људи из претходног (ДОС-овског) режима, који су, на несрећу српског народа, добили позиције и у актуелној власти.

Место међу таквима несумњиво припада и човеку чији највећи подвигје потпуна политичка трансформација из националисте у окорелог либерала и комплетна промена ставова у духу антисрпског наратива. Човеку који је са „неподношљивом лакоћом политичког обмањивања“ комунистичко одело заменио националистичким, па преко ноћи од загриженог српског патриоте постао осведочени аутошовиниста. Човеку чије име се од тада па надаље налази на платном списку Сорошевих агената од утицаја.

Човеку који је због зелених америчких новчаница „Косовски завет“ и„победу небеске Србије заменио за поразе земаљске Србије иблагодати деструктивног западњачког мита о идеалистичкој ЕУ, тако одједном поставши један од најватренијих промотера евроатлантских вредности у Србији.

Реч је о политичару који је некада са тргова и улица широм државе позивао на обједињавање српских земаља, а данас се под плаштом борбе за учлањење у НАТО и ЕУ залаже за територијално распарчавање и ово мало Србије што нам је остало. Реч је о политичару који се нимало не устручава да на сваком кораку шири своју србофобију и демонизује српски народ, проглашавајући његове политичке лидере балканским нацистима. Реч је о Вуку Драшковићу, актуелном председнику СПО.

Већ 2005. године, када је тадашња српска Влада разрађивала план за решавање питања КиМ по формули „више од аутономије, мање од независности„, Вук Драшковић као министар дипломатије шеткао се по међународној заједници и у друштву својих НАТО пријатеља, оних који су пре само непуних 6 година Србију завили у црно, самовољно давао по српске интересе деструктивне изјаве и обећања.

Он је у разговорима са Западом мимо Устава и суверене воље српског народа обећавао да Београд у преговорима са Приштином неће инсистирати на суверенитету Србије над Косметом. Већ тада је био спреман да прихвати независност Приштине, а Србима са КиМ нудио да у сопственој земљи постану национална мањина. Да уместо српске тробојке прихвате заставу на жртвама својих сународника стваране терористичке „косовске државе“ и да за улазак у централни део Србије најпре оду по визу до Приштине.

„Не тражимо никакву нашу сувереност над територијама на Косову које настањују Албанци. Неће Србија да се меша ни у њихов живот, ни у организацију власти. Ми хоћемо да европеизујемо Србију, да је уведемо у НАТО, па са тих позиција да бранимо КиМ“, поручивао је тада највернији британски и немачки пулен у данашњој окупираној Србији.

Да је његова борба за очување Косова и Метохије са позиција убрзаног пута ка НАТО и ЕУ била пречица за губитак јужне српске покрајине види се по томе да су евроатлантске тенденције како претходне тако и садашњих власти само убрзале процес предаје Косова и Метохије и заокруживања његове лажне државности.

Да ли је Вука Драшковића ико позвао на одговорност због његових скандалозних изјава током протеклих деценију и по? Изјава које нарушавају уставни поредак Србије. Изјава које је дао са положаја министра иностраних послова, а које према међународном праву могу да створе обавезу за Београд у погледу да Западу послуже као основ за негирање суверених права Србије у јужној покрајини.

Да ли ће Вук Драшковић одговарати јер је 2006. године, без одобрења Владе и парламента, на своју руку потписао споразум о транзиту трупа Западне војне алијансе кроз Србију, отворивши тако врата уласку НАТО окупационе чизме на српско тле.

Какви, уместо да буде приведен пред лице правде Вук Драшковић је уведен у структуре власти, а своју позицију и даље користи за ширење антисрпске пропаганде у јавности.

Држава која у свом наручју негује политичке конвертите попут Вука Драшковића осуђена је да тапка у месту, неспособна да изађе из зачараног круга самонегације и анационализма, а њен народ стално бива изложен понижењима од стране оних који финансијски преживљавају на његовим леђима. Први корак ка свеопштем националном освешћењу и обнови државотворности је проветравање политичких редова ичишћење државног апарата од оних кадрова који у својству пете и шесте колоне раде против државних и националних интереса свога народа.

Мр Данијел Игрец

ВИДОВДАН

1 КОМЕНТАР

 1. Вук Драшковић је био све што се могло бити:
  и комуниста и антикомуниста, титоиста и антититоиста, монархиста,
  анархиста, неверник и верник, четник, англофил, германофил, русофил,
  националиста и интернационалиста…
  Клањао се и заклињао – пред петокраком и крстом!
  Коначну заклетву је дао пред доларом – плаћеник – те зато призива
  Србију у НАТО!
  Једном речју, како то кажу Херцеговци: „ХерцеГОВАНАЦ“!

  Драган Славнић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*