МУДРОСТ KРАЉА СОЛОМОНА: Kад ОВО изгуби, човек заувек УМИРЕ ИЗНУТРА!

0

Kраљ Соломон је према Библији био трећи краљ Израела. Његово име у преводу значи дете мира или миротворац, а хришћанство га слави првенствено због његове велике мудрости. Прочитајте шта је Соломон говорио о љубави као сврси живота и једином начину да се доживи срећа.

„Оно што је важно јесте да посежеш ка другим људима, а не да се изолујеш. Ми понекад осећамо да у изолацији проналазимо себе. Али, то није тако. Ми проналазимо себе у интеракцији са другима. То и јесте разлог зашто се не налазимо на пустом острву.

Ми смо овде да бисмо укључили друге животе у свој живот. Да бисмо их позвали унутра. Лекције које треба да се науче су у тој интеракцији. Можда не постоје речи којима се то може изразити, али твоја љубав према животу се може пренети. Твоја љубав према животима који су око тебе. То је оно што носе људи, та њихова способност да воле. Kад људи изгубе ту способност, они пропадају и изумиру изнутра. Усредсреди се на ту љубав.

Kад си усмерен ка постизању резултата, ствари се не појављују истог тренутка за тебе. Знај да се тамо где се у твом животу налази љубав, налазе и одговори, они су ту у тој твојој способности да закључиш где је љубав у твом животу. То је стаза. Све остало ће доћи на своје место. Тако, рецимо, везе које имаш са члановима породице су најважније везе у које имаш у овој равни. Оне не само да стварају твој живот, већ и твоју намеру у овом присуству о ком говоримо као о животу. Оне ти дају мисију – околности у којима си гост, коју си сам изабрао.

Те везе које нас спајају су од суштинске важности и неочекиване награде долазе од њиховог испуњења. Ти долазиш овде да би био део њиховог живота. Ти си њих изабрао. Ти си емотивно спојен са њима. Ти имаш много тога да научиш од њих. Они неће бити овде још дуго. А нећемо ни ми.. Ти… Они. Ти мораш да покушаш да извучеш из њих њихово искуство о љубави. Питај их за љубави које имају у свом животу. Научићеш много. Не морају то да буду људи, већ питај шта воле у природи.

Питај своју мајку шта она воли у овом животу. Све их питај где је њихова љубав. Откриће се неки дубоки одговори. Kад делиш ту величину, ти се развијаш и идеш на вишу раван. Ми проводимо толико много времена говорећи о ономе што мрзимо. То је детињасто. Врата се отварају у љубави и породици. Исто тако са својим бакама и декама. Питај њих шта су волели у свом животу. Шта и даље воле. То можда звучи отрцано, али није. Буди отворен са њима и реци им шта ти волиш. Тако ћеш све да промениш. Допусти им да виде ко си“.

(Одломак из књиге „Соломон говори“)

Београд ин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*