„Муфти“ Влади Србије: Будите паметни као до сада и не шаљите Жандармерију у Нови Пазар!

Народни посланик и бивши муфтија позвао Владу Србије "да не интервенише у вези спорног објекта те заједнице у центру Новог Пазара“. Неће бити рушења, објекат ће бити завршен

0

Народни посланик и бивши муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић позвао је данас Владу Србије „да буде паметна као и до сада“ и да не шаље Жандармерију да интервенише у вези спорног објекта те заједнице у центру Новог Пазара.

Гостујући на телевизији Б92, Зукорлић је оценио да надлежне службе неће срушити објекат који Исламска заједница наводно гради без грађевинске дозволе у центру Новог Пазара.

„Неће бити рушења, објекат ће бити завршен. Жао ми је што моја заједница живи у околностима у којима не може добити грађевинску дозволу, у којима јој се оспорава право на градњу“, рекао је Зукорлић.

Према његовим речима, Исламска заједница „23 године није добила ниједну грађевинску дозволу“.

„Не постоје институције којима се нисмо обраћали. Ми смо претходној власти били легитима мета. Тадић није на власти четири године и зато нам се не руше објекти. Влади Србије поручујем да не буде глупа као Тадићева и да не шаље Жандармерију па да имамо разбијене главе грађана и полиције“, рекао је председник Бошњачке демократске заједнице Санџака.

Зукорлић је додао да је на месту спорног објекта у центру Новог Пазара пре Другог светског рата била смештена централа Исламске заједнице.

„Ја поручујем да ако неко крене да руши, имаће проблема. Кад ударите људима на виталне интересе бране се како знају“, навео је Зукорлић.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*