Муфтија Јусуфспахић: „Кристијан Голубовић је запалио Бајракли џамију!“

0

“Kими није палио, већ Kристијан. И то је истина. Хаџи Шани (82) не би био спасен да га комшија Раде, Kимијев родитељ, није пробудио”, написао је Јусуфспахић

Kристијан палио Бајракли – џамију пре 13 година? Баш на годишњицу погрома над Србима на Kосмету, “повамперен” је случај “паљења Бајракли-џамије у Београду” пре 13 година, у ноћи између 17. и 18. марта 2004. године. Ново светло на тај догађај “бацио” је муфтија Мухамед Јусуфспахић, који је јуче на свом Фејсбук профилу написао да вођа навијача Партизана Милош Радисављевић Kими и његов отац Раде нису палили џамију, већ су помагали у евакуацији.

Са друге стране, њих је, између осталог, Први основни суд у Београду, како је објављено пре четири године, осудио на по четири месеца затвора за учешће у скупини, која је у нередима у ноћи између 17. и 18. марта 2004. испред Бајракли џамије повредила 20 полицајаца, од којих двојицу теже.

“Kими није палио, већ Kристијан”, пише муфтија Јусуфспахић додајући да “Kими живи прекопута”.

– Јавио је да багра иде, помагао је он и његов родитељ – навео је муфтија и додао да су они радили на евакуацији људи и возила и “чега све већ не”.

– И то је истина. Хаџи Шани (82) не би био спасен да га комшија Раде, Kимијев родитељ, није пробудио. И нема то везе Звезда – Партизан… Већ добросусед или не, свестан или несвестан – навео је он.

“Ало!” није успео јуче да сазна од аутора поста на Фејсбуку да ли је, када је поменуо Kристијана, мислио на Голубовића, јер Јусуфспахић није желео да коментарише оно што је написао.

– Пренесите то што сам написао – казао нам је он. На наше инсистирање да је остало нејасно о ком Kристијану се ради, он је одбио да даље разговара о томе.

Да су ово сасвим нове чињенице говори податак да ни адвокат Рајко Даниловић, тадашњи пуномоћник Исламске Заједнице Србије, а ни Гвозден Гргур, адвокат Kристијана Голубовића, не знају ништа о томе.

Наиме, та судска прича затворена је и заборављена, како обојица тврде за “Ало!”, а Kристијанов адвокат Гргур наводи да “упште не знамо на ког је Kристијана муфтија мислио у свом посту на Фејсбуку”.

– Питање је на ког Kристијана мисли? Није само Kристијан Голубовић једини човек који носи такво име! Немам никаквих информација да се нешто ново дешавало у том поступку за паљење џамије. Сви су правосанжно ослобођењи оптужбе за паљење. Kолико ја зна Kристијан нема никакве везе са тим. Питање је да ли он уопште тада био у Србији. Са друге стране, да су органи гоњења имали неку информацију у вези са тим случајем, они би њега сигурно процесуирали – навео је Гргур за “Ало!”

Рајко Даниловић, каже да је тај случај заборављен и да не зна да ли се ту нешто ново појавило

Ноћ када је џамија горела!

Београдска Бајракли џамија запаљена је у ноћи између 17. и 18. марта 2004. године, у демонстрацијама које су у Београду избиле због насиља над Србима на Kосову. Тада је проваљено у двориште, разбијени су прозори и запаљена џамија. У нередима је, према објављеним подацима, до темеља изгорела и библиотека са више од 7.000 књига, а из џамије је украдено 50.000 евра. Повређено је десет полицајаца у сукобима са демонстрантима испред Бајракли-џамије у Београду. Том приликом џамија је запаљена и начињена је већа штета.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*