N1: „Протест у Београду: Младићу мој, проблем је твој…“

0

Неколико десетина грађана окупило се око 18 сати на Тргу Републике у Београду, на позив Покрета Двери, у знак протеста због пресуде бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Малдићу, који је данас осуђен на доживотну казну затвора.

Међу окупљенима били су и посланици покрета Двери Бошко Обрадовић, Марија Јањушевић и Срђан Ного, али и припадници организације Србска акција.

Председник Двери Бошко Обрадовић обратио се окупљенима и рекао да је пресуда Младићу срамна, као и да је генерал Младић српски херој, а не злочинац.

На протесту је речено и да су се грађани окупили да пруже подршку политици Ратка Младића, на основу које је, како су рекли, створена Република Српска.

Kако је речено на протесту, Хашки трибунал је данашњом пресудом потврдио свој епитет „антисрпски“ суд.

На протесту Двери није било страначких обележја. Окупљени су певали „Генерале нек је твојој мајци хвала“ и „Младићу мој, проблем је твој што си ми српски херој“.

Нешто даље су се окупили чланови Србске акције, који су испред споменика Kнезу Михаилу развили транспарент „Јунак, а не злочинац“ којим су покривали своја лица и носили фотографију генерала Младића.

Хашки трибунал данас је неправоснажно осудио бившег команданта Војске Републике Српске (ВРС) генерала Ратка Младића на доживотну затворску казну због геноцида у Сребреници и злочина против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у Босни и Херцеговини.

Младић (75) је проглашен кривим за геноцид над „неколико хиљада“ Муслимана из Сребренице, прогон Муслимана и Хрвата широм Босне и Херцеговине, терорисање становништва Сарајева гранатирањем и снајперисањем и узимање за таоце „плавих шлемова“ УН, 1992-1995. године.

 

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*