На Банији запалили српску заставу, ватра захватила и хрватску!

0

У Глини је запаљена застава на културним центрима Срба, али је пламен захватио и хрватску.

Испред седишта Пододбора Српског културног друштва „Просвјета“ и Савета српске националне мањине у Глини неко је запалио истакнуту српску заставу.

То је медијима данас потврдила и сисачка полиција, а загребачки „Јутарњи лист“ оише да је уз српску, изгорела и државна застава Републике Хрватске.

Занимљиво је да у истом реду била и застава Града Глине, те да њу ватра није захватила и она није изгорела.

Исти медиј наводи да је заменик жупана Сисачко-мославачке жупаније из редова српске националне мањине Боро Ркман осудио паљење српске заставе у Глини и нагласио да не верује да ће доћи до нарушавање односа Хрвата и Срба због тог инцидента, као и да очекује да ће хрватска полиција брзо разрешити овај случај.

Лист оцењује да је, „с обзиром да су заставе постављене на зиду зграде, на висини од 4,5 метара од тла, тешко веровати да их је запалио неко са земље“.

Загребачки лист тврди и да „с обзиром да је на балкону на истој адреси где је и седиште Савета српске националне мањине, на тргу др. Фрање Туђмана 4, у то време избио пожар, јер су се од канте са жаром запалила дрва и столарија, постоји могућност да заставе нико није намерно запалио него да је искра с пожара, којег су гасили глински ватрогасци, запалила и српску и хрватску заставу“.

Наводи се и да „Сисачка полицијска управа спроводи детаљно криминалистичко истраживање овог случаја и не искључује могућност повезаности пожара на балкону исте зграде с паљењем заставе“.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*