На изборима за ЕУ парламент убедљиви Салвини, Ле Пен и Орбан, најбројнији и даље ЕПП и социјалдемократе

1

Лидерство партија „Лига“ у Италији, „Националног окупљања“ у Француској и партије „брегзит“ у Великој Британија на одржаним изборима за Европски парламент знак је промена у Европи и почетка „новог европског препорода“, изјавио је потпредседник Владе Италије и лидер „Лиге“ Матео Салвини.

„Није само ‘Лига’ постала прва партија у Италији, Марин Ле Пен је прва у Француској, Најџел Фараж у Великој Британији. То је знак да се Европа мења. Европа је уморна да буде робиња елита, корпорација и утицајних сила“, рекао је Салвини новинарима у седишту „Лиге“ у Милану.

Према резултатима 14 одсто пребројаних бирачких листића, десна „Лига“ званично постаје најпопуларнија политичка сила у земљи са 32,66 одсто гласова, испред коалиционог партнера у Влади „Покрета 5 звездица“.

Салвини је нагласио да резултати избора за Европски парламент неће бити повод за разрачунавање на унутар политичкој сцени: „На националном нивоу се ништа не мења“.

„Моји противници су били и биће леве снаге које су лоше управљале Италијом и Европом“, рекао је Салвини.

Данашње гласање говори да се европска правила мењају… Рађа се нова Европа и ја сам поносан што је ‘Лига’ постала део тог новог европског препорода, чија основа је рад, слобода, народ и право“, изјавио је лидер „Лиге“.

rs.sputniknews.com

1 КОМЕНТАР

  1. Сумњам да то може нешто Србији и Србима да помогне. Тај Жабар и Мађар који су декларисани Српски пријатељи да су хтели да повуку признање Космета могли су то већ 100да ураде а нису ни неће.Та Францускиња од Пен сумњам
    да ће ишта за Србију корисно донети –француска је зликовачки земља била и биће..они су откад знају за себе
    окупатори и колонизатори

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*