Na izborima za EU parlament ubedljivi Salvini, Le Pen i Orban, najbrojniji i dalje EPP i socijaldemokrate

1

Liderstvo partija „Liga“ u Italiji, „Nacionalnog okupljanja“ u Francuskoj i partije „bregzit“ u Velikoj Britanija na održanim izborima za Evropski parlament znak je promena u Evropi i početka „novog evropskog preporoda“, izjavio je potpredsednik Vlade Italije i lider „Lige“ Mateo Salvini.

„Nije samo ‘Liga’ postala prva partija u Italiji, Marin Le Pen je prva u Francuskoj, Najdžel Faraž u Velikoj Britaniji. To je znak da se Evropa menja. Evropa je umorna da bude robinja elita, korporacija i uticajnih sila“, rekao je Salvini novinarima u sedištu „Lige“ u Milanu.

Prema rezultatima 14 odsto prebrojanih biračkih listića, desna „Liga“ zvanično postaje najpopularnija politička sila u zemlji sa 32,66 odsto glasova, ispred koalicionog partnera u Vladi „Pokreta 5 zvezdica“.

Salvini je naglasio da rezultati izbora za Evropski parlament neće biti povod za razračunavanje na unutar političkoj sceni: „Na nacionalnom nivou se ništa ne menja“.

„Moji protivnici su bili i biće leve snage koje su loše upravljale Italijom i Evropom“, rekao je Salvini.

Današnje glasanje govori da se evropska pravila menjaju… Rađa se nova Evropa i ja sam ponosan što je ‘Liga’ postala deo tog novog evropskog preporoda, čija osnova je rad, sloboda, narod i pravo“, izjavio je lider „Lige“.

rs.sputniknews.com

1 KOMENTAR

  1. Sumnjam da to može nešto Srbiji i Srbima da pomogne. Taj Žabar i Mađar koji su deklarisani Srpski prijatelji da su hteli da povuku priznanje Kosmeta mogli su to već 100da urade a nisu ni neće.Ta Francuskinja od Pen sumnjam
    da će išta za Srbiju korisno doneti –francuska je zlikovački zemlja bila i biće..oni su otkad znaju za sebe
    okupatori i kolonizatori

POSTAVI ODGOVOR

*