„НА КОСОВУ КУЈУ ПЛАН ДА ОПТУЖЕ СРБЕ за силовање 20.000 Албанки“

0

На Косову се води акција која за циљ има да оптужи Србе за наводно силовање 20.000 Албанки на Косову током 1998. и 1999. године, изјавио је за данашњи „Српски телеграф“ министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

На Косову се води акција коју је смислила једна лоби група, односно маркетиншка агенција. Они хоће да искористе чињеницу да се у свету доста води борба против насиља над женама, против силовања, а нарочито силовања и насиља за време ратних конфликата. За то сада на Косову већ постоје наводни спискови и петиције да је 20.000 жена пријавило да је силовано за време 1999. на Косову – каже Дачић.

Како би све деловало уверљивије, лобисти су таргетирали тројицу познатих припадника тадашњих војних јединица, Милорада Улемека Легију, Небојшу Павковића и Горана Радосављевића Гурија, наводи лист.

Управо из тог разлога, додаје Дачић,сада на свакој седници Савета безбедности косовска амбасадорка Флора Читаку говори о томе, „а Србију је некако срамота да лажемо, а чак и да помињемо стварне жртве“.

– Очигледно нисмо схватили како функционише нови светски поредак – констатује шеф српске дипломатије.

 

tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*