Најмање једна страна служба кроји причу о „Великој Албанији“, али зашто сада

Очигледно је реч о добро координисаној акцији албанских политичара из Албаније и са територије КиМ, али и Албанаца из Прешевске долине, и у то нема никакве сумње, рекао је данас премијер Александар Вучић, коментаришући изјаве албанских и косовских политичара о „Великој Албанији".

0

У том се смислу поставља само неколико питања, додао је, те навео да су то: да ли Албанци то раде сами или у координацији с неким другим, можда и са неког другог континента, зашто сада и шта су им праве намере.

А одговор на то су, како је навео, да се све креира у сарадњи с најмање једном тајном службом, за шта постоје докази.

Сматра да је покушај легитимизације албанског питања увођењем дубље у проблем Македоније и, с друге стране, жеља да се Србија испровоцира да регаује неодговорно и да они спадну жртве.

Како је рекао, забринут је и то не због наше него туђе неодговорности и још једном је поновио да су нашле трагове деловања једне стране службе са службама из Албаније и Приштине.

„Није реч о једној од највећих светских сила“, рекао је Вучић.

Он је поновио да сматра да је могући циљ свакодневних изјава о великој Албанији да се та прича потпуно легитимизује и постане потпуно нормална и да више никоме не пада на памет да на то реагује.

Приметивши да Јоханеса Хана оптужују да реагује по налогу Србије, рекао је да је то застрашујуће.

Грађанима је поручио да не треба да их плаше изјаве о стварању некаквих нових држава на уштрб наше територије и истакао да ће Србија сачувати мир и стабилност.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*