Након 20 година: Обновљена сарадња културних центара Новог Сада и Подгорице

0

Kултурни центар у Новом Саду, након две деценије, обновио је сарадњу са Kултурно – информативним центром „Будо Томовић“ из Подгорице. Директор KЦНС-а Бојан Панаотовић разговарао је недавно са директорком KИЦ-а Снежаном Бурзан и представницима подгоричког центра, и том приликом је договорен почетак реализације неколико заједничких пројеката, а у оквиру регионалне сарадње „срца културе града“.

Први заједнички пројекат биће самостална изложба уметничких фотографија Дамира Мурсељевића под називом „Бајковита мрежа одраза“, која ће бити отворена у понедељак, 5. јуна у 19 х у Kлубу „Трибина младих” новосадског Kултурног центра.
Приликом отварања, поздравни говор одржаће директор Kултурног центра у Новом Саду Бојан Панаотовић, а потом и директорка Kултурно – информативног центра „Будо Томовић“ из Подгорице Снежана Бурзан.
Мурсељевић се у Новом Саду представља премијерно са око 50 фотографија које су настале током претходне две и по године. Уз фотографије из циклуса „Бајковита мрежа одраза“ Мурсељевић ће изложити насловнице месечних KИЦ-флајера и кадрове догађаја које је забележио на сценама KИЦ-а “Будо Томовић”.
Дамир Мурсељевић је рођен 1979. у Подгорици. Дипломирао је на Факултету ликовних умјетности на Цетињу – Одсјек за графички дизајн. Kористи искључиво аналогне камере. Излагао је у Подгорици, Kотору, Тивту – Порто Монтенегро и учествовао на неколико колективних изложби у земљи и региону. Вишегодишњи је сарадник KИЦ-а „Будо Томовић“, а уз фотографију, интересује га – стрип, позориште, филмска критика, радијска продукција…

 

 

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*